Bursa İş Dünyası Almanya’da

Bursa İş Dünyası Almanya’da

Bursalı firmalar, Almanya'da düzenlenen BAUMA Münih ve Messe 2019 sanayi teknolojileri fuarlarında incelemelerde bulundu.

Bursalı firmalar, Almanya'da düzenlenen BAUMA Münih ve Messe 2019 sanayi teknolojileri fuarlarında incelemelerde bulundu.

Bursalı firmaların dış ticaret hacmini artırmak maksadıyla hayata geçen Küresel Fuar Acentesi Projesi, nisan ayında da yurt dışı programlarına devam ediyor. Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge projeleri ile 2019 yılının ilk 3 ayında 15'e yakın yurt dışı programına imza atan BTSO, son olarak Almanya'ya çıkarma yaptı.

İnşaat sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, BAUMA 2019 İnşaat Makinaları Fuarı'nı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, oda olarak Türkiye'nin kalkınma hedeflerine her zaman katkı sunan Bursa iş dünyasının 2019 yılında ihracatını artırmak adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Firmaların rekabetçi kimliğini artırmanın yanı sıra AB başta olmak üzere farklı hedef pazarlarda ihracatını artırmak için yurt dışı programları gerçekleştirdiklerini kaydeden Hasan Gürses, "Almanya'da sektör temsilcilerimizle önemli bir organizasyon gerçekleştirdik. Son 5 yılda farklı coğrafyalarda düzenlenen 170 fuar organizasyonuna 6 bini aşkın üyemizi taşırken, Almanya'ya da yaklaşık 45 fuar ziyareti gerçekleştirdik. BTSO olarak üyelerimizin ihracatını artıran hamlelerimize devam edeceğiz" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Türkiye'nin üretim ve ihracat üssü Bursa'nın 25 milyar dolara yakın bir dış ticaret hacmine sahip olduğunu vurguladı. 188 ülkeye ve bölgeye ürün ihracatı yapan Bursa'nın Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına gerçekleştirdiğini dile getiren Osman Nemli, "Üyelerimiz fuar organizasyonları sayesinde bir yandan yeni işbirliklerinin adımlarını atarken bir yandan da sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakalıyorlar" ifadelerini kullandı

Heyet Başkanı ve BTSO Meclis Üyesi Ali Faruk Çolak, inşaat sektörünü yakından ilgilendiren BAUMA Münih Fuarı'na 60'tan fazla ülkeden firmanın stant açtığını ifade etti.

BTSO, firmaların ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretleri gibi harcamalarına kolaylık sağlamaya devam ediyor. KOSGEB, organizasyonlara katılan firmalara yakın ülkeler için 3 bin lira, uzak ülkelerde ise 5 bin liraya kadar destek sunuyor. BTSO da başvuru yapan her üyeye yılda iki defa olmak üzere bin liraya kadar destek veriyor. BTSO üyeleri, www.kfa.com.tr adresinden fuarlar hakkında detaylı bilgiler alıp, sektörlerine dâir organizasyonlar için başvuruda bulunabiliyor.

Bursa İş Dünyası Almanya’da

Bursa İş Dünyası Almanya’da



Çin: "AB’nin dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanılmasına karşıyız"

Malatya’da silahlı kavga: 2 yaralı

Balıkesir tüm birimleriyle kışa hazır

Tekirdağ’da uyuşturucuya büyük darbe: 178 şüpheliye adli işlem, 11 tutuklama

Muğla’da mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Trabzon’da Düşler Köyü Yaşam Merkezi açıldı

’Al Fadimem’ türküsünün gerçek hikayesi ortaya çıkarıldı

İnegöl’de işçi elini tahtaya çaktı, itfaiye ekipleri kurtardı

Kütahya’da park halindeki araçlara çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı

Albert Einstein’ın mezun olduğu Zürih Üniversitesi’nden Dr. Humayun Kakar’a büyük onur

MIP, Türkiye’nin akıllı liman dönüşümüne öncülük ediyor

Türk STK’dan Afrika’da tarihi rekor: UKABDER 9 dev eseri tek seferde hizmete açıyor

Sağlık-Sen anaokulu sağlık profesyonellerinden tam not aldı

Altunkaya’ya anlamlı ödül

Kadooğlu Yağ, "İhracatın Yıldızları 2025"te 7. sırada

Özgür Özel, Gülşah Durbay’ın 3. gün taziyesine katıldı

Bakırköy’de seyir halindeki otomobile silahlı saldırı: 1 ölü

Güney Marmara Küresel Ufuk Programı eğitimlerine devam ediyor

Düzce’den bin 384,795 ton kedi köpek maması ihraç edildi

Mudanya Üniversitesi’nde ilk uluslararası kongre gerçekleştirildi

Armada Praxis Yalıkavakspor ikinci yarı hazırlıklarına başladı

EBRD heyeti, ING Türkiye Gaziantep Şubesi’ni ziyaret etti

İskenderun kent merkezi rezerv alanlarla yeniden inşa edildi

Gercüşlü çiftçilerin domuz tedirginliği

Tarımsal faaliyetleri değerlendirildi

Sandıklı MYO Güz Dönemi Voleybol Turnuvası sona erdi

ERÜ 17 Aralık Şehitlerini andı

Antakya Belediyesi’nin yeni hizmet binası yükseliyor

Lise öğrencilerden yerli üretime teknoloji odaklı ziyaret

Beylikova Belediyesi bin adet karaçam fidanı dikti

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.