• BIST 100

    14292,23%0,97
  • DOLAR

    42,70% 0,01
  • EURO

    50,19% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5946,67% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9543,16% 0,65

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

'Güç Birliği" ile kapılarını açan Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, 200 markanın sektördeki son yenilikleri sergilendi.

EKONOMİ 26.04.2019 10:08:00 0
Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

'Güç Birliği" ile kapılarını açan Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, 200 markanın sektördeki son yenilikleri sergilendi.

Tarım ve hayvancılıkta güç birliği ilan eden Burdur, son 8 yılda küçükbaş hayvan sayısını 400 bine, büyükbaş hayvan sayısını ise 220 bine çıkardı. 23 bin çiftçi ve 16 bin hayvancılık işletmesiyle Türkiye ortalamasının iki kat üstüne çıkan Burdur, GL Platform tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, "güç birliği" ile kapılarını açtı.

Fuarda, 200 markanın sektördeki son yenilikleri sergilendi. Yenilikçi tarım makinaları, fuarın resmi açılışı henüz yapılmadan üreticiler tarafından satın alındı.

Şıldak: "Burdur bu konuda da bir başarı hikayesi yazdı"

Fuarın açılışında konuşan Burdur Valisi Hasan Şıldak, yaşadıkları güç birliğinin artık bir Burdur geleneği olduğunu ifade etti. Vali Şıldak "Burdur pek çok konuda olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tarımsal anlamda bu dinamik organizasyonu başarıyla hayata geçirdi. İlgili kurum kuruşlar, meslek odalarımız, üniversitemiz ve bütün kamu kurum kuruluşlarımızın desteğiyle bir araya geldik. İç dayanışma, birlikte olma ruhu ve başarma duygusu ile oluşan o ortak tadı almak çok önemli. Burdur bu konuda da bir başarı hikayesi yazdı" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar-Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Burdur'un günümüzde tarımın başkenti olduğunu söyledi.

Gelişen teknolojiyi yakından takip eden değil, teknolojiyi üreten bir sektör için hedef belirlediklerini söyleyen Kayacan, Tarım 4.0 ile Endüstri 4.0'ı birleştirmenin bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Erdurmuş: "Burdur, Türkiye'nin tarım başkenti"

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Burdur'un hem büyük hem de küçükbaş hayvan sayısında yüzde 100'ün üzerinde artış sağladığını, ancak süt üretiminde de bunu da katlayıp yüzde 180 artışa imza attığını belirtti. Türkiye ekonomisine bu açıdan büyük katkı sağlayan Burdur'u tebrik ettiğini ifade eden Erdurmuş "Burdur, Türkiye'nin hem tarım başkenti, hem de hayvancılık alanında marka şehir statüsüne ulaşmış bir şehirdir" diye konuştu.

Ercengiz: "Son derece önemlidir"

Fuarların bilimsel ve teknolojik gelişmeleri sunarak, üretenler ve tüketenler arasında köprü kurduğunu söyleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye olarak üreticinin yanında yer aldıklarını ifade etti. Ercengiz "Üretimden imalata uzanan her türlü süreçte tüm paydaşlar olarak mutlaka bir arada olmak zorundayız. Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, pazar payının artırılması açısından son derece önemlidir. Özellikle kırsal kesimdeki üreticinin en iyi şekilde tarım ve hayvancılık yapabilmesi için devlet desteğini kol kola girerek mutlaka ulaştırmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Burdur’da Açılan Fuarda, Yenilikçi Tarım Makinaları Sergilendi

Tedesco’dan Konyaspor maçında 3 değişiklik

Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 0 - Konyaspor: 0 (Maç devam ediyor)

Vezirköprülü voleybolcular finalde

12 yaşındaki çocuğu bıçaklayan 4 çocuk yakalandı

Ağabeyi geri manevra yaparken kamyonun altında kalan genç hayatını kaybetti

Ortalığın savaş alanına döndüğü kaza kamerada

Hatalı sollama yapan tır sürücüsüne ceza

Trakya Üniversitesi’nin tarihi tren garına ücretli giriş kararı yargıdan döndü

TFF, Türkiye Kupası grup maçlarında VAR’ın kullanılacağını açıkladı

Muş’ta apartman dairesinde korku dolu anlar

Yaralı şahin tedavi altına alındı

Balıkesir’de öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Lüküs Hayat Sigortası ile borçsuz araç sahibi olmanın yolu açıldı

ULUSKON ve TSO’dan Malatya’da ihracat ve ithalat süreçlerini güçlendirecek iş birliği

7 metrelik duvardan düşen çiftçi yaralandı

Şehir merkezinde filmleri aratmayan olay

Prof. Dr. Yeninar: "Arı ölümlerinin çoğu kışlamaya bağlı ortaya çıkıyor"

Sakarya’da DEAŞ operasyonunda Irak uyruklu şüpheli tutuklandı

Boş havuza düşen yavru karacayı itfaiyeciler kurtardı

Elazığ’da çöp kamyonunun altında kalan işçi hayatını kaybetti

Kastamonu’da otomobil ile çarpışan kamyonet ters döndü: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla’da taktiksel şehircilikle yaya sirkülasyonu rahatlatılıyor

Güllü’nün kızı tarafından itildiğine şahit olan Sultan Ulu’nun ifadesi ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: "Gölbaşı Veri Merkezi, kritik bilgileri barındıran kurumların veri ve bulut hizmeti ihtiyaçlarını yerli yazılım ile karşılayacak"

"Eğitim" temalı 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular 12 Ocak’ta sona eriyor

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

TOBB Buldan Anaokulu Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı

Kocaeli’de taksi durağındaki şahıs etkisiz hale getirildi

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: "Sorunlara İslami bir bakışla çözüm üretmek, Müslümanların uhdesindeki tarihi bir sorumluluktur"

Didim’de yabancı uyruklu şahsın evinde 1 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.