Bunları dağıtanlar yandı! Hapis cezası var

Bunları dağıtanlar yandı! Hapis cezası var

Yeni düzenlemeyle telefon numaraları ve fotoğrafların bulunduğu, cadde ile sokaklara atılan fuhuş içerikli kartvizitleri dağıtanlar hapis cezasına çarptırılacak.

Adalet Bakanlığının hazırladığı kanun tasarısı taslağındaki düzenlemeyle telefon numaraları ve fotoğrafların bulunduğu, cadde ile sokaklara atılan fuhuş içerikli kartvizitleri dağıtanlar hapis cezasına çarptırılacak.

HAPİS CEZASI VAR

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığınca hazırlanan, çeşitli düzenlemeleri içeren ve Başbakanlığa gönderilen kanun tasarısı taslağının yasalaşmasıyla, büyük şehirler başta olmak üzere birçok kentteki cadde ve sokaklarda üzerinde fotoğraf ile telefon numaralarının yer aldığı "fuhuş davetiyesi" niteliğindeki kartvizitleri dağıtanlar, hapis cezasına çarptırılacak.

Fuhşa teşviğin önlenmesi ve fuhuşla mücadele kapsamındaki yeni düzenlemeye göre, Türk Ceza Kanununun (TCK) 227'nci maddesinin birinci fıkrasına eklenen hükümle çocuklara, ikinci fıkrasına eklenen hükümle yetişkinlere fuhuş amaçlı hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan kişiler cezalandırılacak.

"DÖRT YILDAN ON YILA KADAR HAPİS..."

TCK'nın 227'nci maddesinin birinci fıkrasındaki "Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır." hükmünde değişiklik yapılacak.

Bu hüküm söz konusu kartvizitlerin dağıtımına ilişkin düzenlemenin de eklenmesiyle, "Çocuğu fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bu maksatla tedarik eden veya barındıran, bunun reklamını yapmak amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan ya da çocuğun fuhşuna aracılık eden kişi, dört yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Bu suçun işlenişine yönelik hazırlık hareketleri de tamamlanmış suç gibi cezalandırılır." şeklinde değiştirilecek.

"FUHŞA TEŞVİK SAYILIR"

Aynı maddenin ikinci fıkrası da "Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran, bunun reklamını yapmak amacıyla hazırlanmış görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren, dağıtan veya yayan ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır." şeklinde yeniden düzenlenecek.

Böylece söz konusu kartvizitlerin dağıtımını yapanlar, fuhşa teşviğin çocuklara yönelik olması halinde 4 yıldan 10 yıla, yetişkinlere yönelik gerçekleşmesi halinde ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.



Kütahyaspor’dan Bornova’dan galibiyetle döndü

Tavşanlı’da yüzme rekoru, 1000 kişi yüzme öğrendi

Iğdır’da uzun süreli su kesintilerine vatandaşlardan tepki

Bingöl’de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı

Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu

Ordu’da hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Tomruk yüklü TIR’da çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi gözaltına alındı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Bakan Fidan, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Fletcher’i kabul etti

Sakarya’da jandarmadan uyuşturucuya geçit yok: 2 şahıs tutuklandı

Sakaryalı kadınlar elleriyle iyilik örüyor

Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 2 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı)

Seyir halindeki otomobil alev alev yandı

MHP Etimesgut İlçe Başkanı Muratgül’den AK Parti Etmisgut İlçe Başkanı Şankazan’a ziyaret

Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu Bartın’da toplandı

Şişli’de ters yöne giren sürücü dehşet saçtı: 2 ölü, 5 yaralı

Adıyaman’da traktör devrildi:1 ölü

Manisa’da 5 evin kül olduğu yangında ölen kadının cenazesine ulaşıldı

Gölyaka’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Kızını ve torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de su borularındaki patlaklar vatandaşın tepkisini çekiyor

Çin’den Venezuela’ya destek

Samsun’da iki katlı evde yangın: 1 ölü

Amasya’da motorlu taşıtların yüzde 46,5’i otomobil

Ortaca’da ‘Süt Sığırcılığı Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Sertifikaları’ dağıtıldı

Nazilli’de minibüs önce motosiklete ardından park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

Pervari’de yolcu minibüsü yan yattı

Lüleburgaz’da şehidin ismi sokağa ve durağa verildi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.