Tarih: 25.02.2016 15:42

BULGARİSTAN'DAKİ KRİZDE SÜRPRİZ İSİM !

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye ile Bulgaristan arasında yaşanan müftü krizinin arkasında da, bu bölünmenin yattığı iddia edildi. Bulgaristan medyasına göre, Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosluğu’nda “ateşe” olarak görev yapan eski müftü Uğur Emiroğlu, Bulgaristan’daki Türk azınlığın kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden ihraç edilen eski Başkan Lütfi Mestan’a finansal destek sağlayarak, yeni bir siyasi parti kurmasının önünü açtı.
Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Mestan öncülüğünde bir grup Bulgaristan Türkü de yıl başında DOST (Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar Partisi) adlı yeni bir siyasi parti kurdu.
Ancak Bulgaristan’da bir siyasi parti kurulmasında ataşe Emiroğlu aracılığıyla Türkiye’nin de devreye girdiğine yönelik iddialar Bulgar hükümetini harekete geçirdi. Ve eski Müftü, ataşe Emiroğlu, Bulgaristan’da “istenmeyen adam” ilan edildi.
BİLAL ERDOĞAN’IN DA ADI GEÇTİ
Bulgaristan’da yayınlanan Yukegh adlı haftalık dergi konuyu bir adım daha ileri götürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da yeni siyasi parti kurulmasında devreye girdiğini yazdı.
Gazeteport’un haberine göre Yukegh adlı dergi, “Skandal; Türkiye’den 1 milyon dolar” başlığıyla verdiği haberde, Dost partisi kurucusu Lütfi Mestan’ın Bilal Erdoğan ile bir araya geldiği, Erdoğan’ın Mestan’a 1 milyon dolar verdiği iddia edildi. Haberde, Mestan’a toplamda 20 milyon dolar verilmesinin vaadedildiği, bu paranın da Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden karşılanacağı iddiası da yer aldı.
RUS UÇAĞI NEDENİYLE İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Lütfi Mestan, Kasım ayında Türkiye’nin bir Rus uçağını düşürmesi olayında Türkiye’den yana taraf olmuş, partinin onursal başkanı Ahmet Doğan tarafından önce başkanlıktan azledilmiş, ardından da partiden ihraç edilmişti.
Mestan da HÖH’den ayrılan 6 vekil ile birlikte DOST partisini kurmaya karar vermişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —