Tarih: 14.11.2018 10:54

Bugün son yolculuğuna uğurlanacak

Facebook Twitter Linked-in

Dün saat 12.00 sıralarında duyulan haber, ülke genelinde ve özellikle İzmit’te inanılmaz bir şok etkisi yarattı. DİSK’e bağlı Lastik İş Sendikası’nın genel başkanı, Türkiye’nin son yıllardaki en başarılı işçi lideri Abdullah Karacan(57), ziyaret ettiği Adapazarı Goodyear Fabrikası’nda uğradığı silahlı saldırıda başından vurulmuştu.

 

TARTIŞMA ÇIKTI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK’e bağlı Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, dün öğle saatlerinde sendikasının örgütlü olduğu Adapazarı Goodyear Fabrikası’na gitmişti. Sendikanın işyeri temsilciliği bürosunda muhtemelen bir veya birden fazla işçinin fabrika içindeki konumları nedeniyle tartışma çıktı. Boğuşma sırasında Adapazarı Goodyear çalışanı Sedat U.(33), Genel Başkan Karacan’ın belindeki silahı eline geçirdi. 

 

BAŞINA İSABET ETTİ

Karacan’ın ruhsatlı silahını eline alan Sedat U. art arda tetiğe dokundu. Silahtan çıkan mermiler Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın başına, Sendika İşyeri Temsilcisi Osman Bayraktar’ın(44) göğsüne, Sakarya Şube Başkanı Mustafa Sipahi’nin(46) bacağına isabet etti. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekibi, yaralıları Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Durumu çok ağır olan Abdullah Karacan, gösterilen tüm çabaya rağmen kurtarılamadı. 

 

SALDIRGAN YAKALANDI

Olayın haber alınmasının ardından çok sayıda polis ekibi Adapazarı Goodyear Fabrikası’na sevk edildi. Saldırgan Sedat U. yakalanarak, Emniyete götürülürken, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Karacan’ın silahlı saldırıda hayatını kaybetmesi, Lastik İş Sendikası’nın ilimizde örgütlü olduğu Goodyear, Pirelli, Brisa Lastik Fabrikalarında ve diğer işyerlerinde kısa sürede duyuldu ve çok büyük üzüntü yarattı. Bazı fabrikalar bugün için işçileri yarım gün veya tam gün izinli saydıklarını açıkladılar.

 

ÇOK SEVİLİYORDU

Abdullah Karacan, henüz 57 yaşındaydı. 17 yıldır genel başkandı. İzmitli bir ailenin evladıydı. Evli ve 4 kız çocuğu babasıydı. Yeşilova’da oturan, her zaman işçisinin yanında olan Abdullah Karacan, işçilerin iş dışındaki zamanlarında yararlanabilmeleri için İzmit sahilindeki Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri’ni hayata geçirdikten sonra Başiskele’de bir de otel yaptırdı. Otelin işletmesi dünyaca ünlü Tryp By Wyndham oteller zincirine verildi. Karacan, lastik sözleşmelerini daima en iyi koşullarda imzalamasıyla da Türk Sendikacılığının gururu olmuştu. Abdullah Karacan için, bugün saat 11.00’de Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde tören düzenlenecek. Burada işçilerle son kez buluşacak olan Karacan, Fevziye Camii’ne götürülecek. Öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Abdullah Karacan, Bağçeşme Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —