Tarih: 25.11.2011 14:05

Bu ülkede her gün 5 kadın ölüyor... NEDEN?

Facebook Twitter Linked-in

EĞİTİM-Sen Kocaeli Şubesi, önceki akşam kadına yönelik şiddetle ilgili bir panel düzenledi. Üyelerin büyük ilgi gösterdiği ve Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Selda İlgöz'ün katıldığı panel öncesinde kısa bir konuşma yapan Eğitim-Sen yöneticisi Aysun Türkdönmez, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini belirterek, "Çalışma yaşamına baktığımızda her 3 kadından 2’si işsiz durumda. Doğal olarak kadınlar erkeğe bağlı kalmak zorunda. Biz kadınlara yönelik şiddete, baskıya, sömürüye ve ayrımcılığa boyun eğmemeliyiz" dedi. 

 

 

 

HER DURUMDA ŞİDDET

 

Son dönemde kadına yönelik şiddetin arttığını belirten Selda İlgöz ise çarpıcı açıklamalar yaptı. İlgöz şunları söyledi: "Türkiye’de her gün şiddet nedeniyle 5 kadın ölüyor. Bunun önüne geçmek için büyük uğraş veriyoruz. Kocasından daha fazla kazanan kadınlar da şiddet görüyor. Bu durumu hoş görmeyen, içine sindiremeyen erkekler var. Oysaki kadının tek amacı evin ekonomik yükünü paylaşmaktır. Şiddete maruz kalan kadın hiçbir masraf yapmadan mahkemeye başvurabilir. 

 

 

 

KOCAELİ ŞANSLI

 

Kanun gereği koca evden uzaklaştırılabilir, evin bulunduğu mahalleye girişi yasaklanabilir, tehdit edebilecek davranışları engellenebilir. Eş buna karşı gelirse 3 ile 6 ay arası hapis cezasına çarptırılır. Kadın, avukatı olmaması durumunda bulunduğu ilin barosuna başvurabilir ve kendisine ücretsiz avukat verilebilir. Ama burada önemli olan, devletin şiddete göz yummamasıdır. Kocasından gördüğü şiddet nedeniyle evinden kaçan kadınlar, kadın sığınma evine gidiyor. Türkiye’de toplam 67 kadın sığınma evi var. Kocaeli bu açıdan çok şanslı, çünkü toplam 3 adet kadın sığınma evi var.” 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —