Tarih: 29.07.2015 13:54

Bu paralar kime toplanıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Gebze'de hemen hemen her gün karşılaştığımız çok farklı gruplar, kaynağı kesin bir şekilde belli olmayan bir kişi ya da bir oluşum için her gün yüzlerce lira topluyor.Gebze ve çevre ilçelerde uzun bir süredir ellerinde bulunan boya kalemi, dergi, ıslak mendil, kurabiye, lokum v.s. gibi ürünleri satan, kimine bunu engelliler adına sattıklarını söyleyen bu gençler, kimine üniversitede okuduğunu öğrenci harçlığı için bu işi yaptığını belirtirken kimi vatandaşlara da islami cümleler kuruyorlar.

300 İLA 500 TL ARASI SATIŞ YAPILIYOR

Engelli dernekleri adınan satış yaptıklarını ifade ederek vatandaşlardan para toplayan bu gençlerin hangi kurumlar adına satış yaptıkları ise bilinmiyor. Telaffuz edilen derneklerin halen faaliyette olup olmadıkları konusunda kesin bir bilgiye sahip olmamakla birlikte, şahısların ellerinde çeşitli tarihlerde almış oldukları ve üzerinde resmi kurumlara ait kaşeli mühürlü evraklar bulunmakta. Bu şekilde günlük 300- ila 500 TL arasında satış yaptıkları iddia ediliyor.

MAKBUZLAR KAPATILAN DERNEKLERE AİT!

Bir diğer iddia ise engelliler adına satış yaptıklarını iddia eden gençlerin ellerindeki makbuzların kapatılan bazı derneklere ait olduğu yönünde. Kimliği belli olmayan kurum ve kişiler adına yürütülen bu istismarların yetkililer tarafından araştırılmasını isteyen vatandaşlar, insani duyguların kullanılarak haksız kazançlar elde edilmesinin önüne geçilmesini talep ediyorlar.

ÇOĞUNLUKLU OLARAK GENÇLER KULLANILIYOR!

Gençlerin başvurduğu bir diğer yöntem ise 'üniversitede okuyoruz öğrenci harçlığımızı çıkarıyoruz' oluyor. Üniversitede okuduklarını belirterek ellerinde bulunan dergilerin satışını yapan bu gençlerin satışı sonrasında ise herhangi bir resmi makbuz vermemesi ise düşündürücü. Bazı satışlarında ise duygusal sözler ederek insanların maneviyatı kullanılıyor.

LALE KALAYCIOĞLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —