Tarih: 09.11.2011 12:23

Bu dostluk her ateşi söndürür

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), Belediyemizin kardeş şehri olan Hollanda’nın Amsterdam şehri itfaiyesinin eğitim merkezi ile ortak proje çalışmalarını sürdürüyor. Kısa adı BOCAS (Brandweer Opleiding Centrum Amsterdam/Amstellant Schiphol) olan Amsterdam İtfaiye Eğitim Merkezi eğitmenleri 5 günlük bir program çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM ile İtfaiye Grup Amirlerine yönelik Olay Yeri Komuta ve Kontrol, Stres Yönetimi konularında eğitim verdiler.

 

GERÇEK GİBİ TATBİKAT

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM eğitim alanı tesislerinde yapılan eğitimlerde öncelikle sınıf ortamında BOCAS eğitmenlerince teorik bilgiler aktarıldı. Gerçek olaylar üzerinden senaryo çalışması yapılan teorik bölümde, Grup Amirlerinden söz konusu durumlarda yapılması gerekenler ile ilgili sözlü yönetim sergilemeleri istendi. İtfaiye Eğitim alanında düzenlenen ve gerçeğini aratmayan tatbikatlar, başarılı bir şekilde sonlandırıldı.

 

YANGIN EVİ SİMİLATÖRÜ KULLANILDI

 

Eğitimin uygulamalı bölümleri KOBİTEM eğitmenleri tarafından verildi. Yangın ortamından kazazede kurtarılması ve yangının kontrolü ile ilgili çalışmalar Yangın Evi simülatöründe yapıldı. 3 katlı yangın evi simülatörü içerisine duman makinesi ile yapay duman verildi. Eş zamanlı olarak 2 farklı noktada yangın çıkartıldı. Grup Amirlerinden oluşan ekip, bu duruma müdahale ederek içeride potansiyel olarak bulunabilecek kazazedelerin tespitini yaptı. Bulunan kazazedelerin dışarı güvenli alana alınması sağlandı.

 

ORTAK PROJELER

Ortak eğitim projesi ile ilgili İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Bülent Buldu, ortak eğitim çalışmalarının 2 yıldan bu yana sürdüğünü, İtfaiye Eğitim Merkezinde verilen eğitimlerin Avrupa ve Dünya standartlarında verilebilmesi ve sürdürülebilmesi adına Amsterdam İtfaiyesi Eğitim Merkezi BOCAS ile ortak eğitim projelerinin devam ettirilmesinin amaçlandığını belirtti.

 

BİLGİLER GÜNCELLENİYOR

 

Amsterdam İtfaiyesi Eğitim Merkezi BOCAS ile yapılan ve Grup Amirlerine yönelik yapılan eğitime de değinen İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri Bülent Buldu, eğitimin çok faydalı olduğunu, özellikle Hollanda da uygulanan yönetim ve organizasyon sistemleri ile ilgili Grup Amirlerine güncel bilgilerin aktarılmasının hedeflendiğini ve hedeflerine ulaştıklarını sözlerine ekledi. Eğitime Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığı Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova, Körfez, Derince, Kandıra, İzmit, Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Kartepe Grup Amirleri katıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —