Tarih: 26.11.2011 11:59

Bu değişikliği 18 kulüp hazırladı

Facebook Twitter Linked-in

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda düzenlenen, ''Liderlik Okulları''nın açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Kılıç, futbolda şiddet yasasında yapılan değişikliğe ilişkin soru üzerine, ''Kanunu spor dünyasının hazırladığını'' söyledi. Kanunun ilk halinin de spor dünyası tarafından hazırlandığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

 

 

 

''Hükümet tarafından altına imza atılmış bir metin yok. TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti; BDP, MHP, CHP ve AK Parti grupları tarafından grup başkanvekilleri düzeyinde imza atılmış olan kanun teklifini dün gece itibarıyla TBMM'de yasalaştırdık. Önemli olan TBMM'nin iradesidir. Yani milletvekillerimiz ne yönde karar vermişlerse asıl olan bu kararın kendisidir. Dün genel kurul salonunda tüm milletvekillerinin katıldığı oylamalarda bu kanun kabul edildi. 

 

 

 

Öncesinde, 'böyle bir teklifi TBMM'ye getirdiğiniz takdirde o teklifin görüşmeleri sırasında genel kurulda veya adalet komisyonunda yerimde oturmamın bir şartı var' demiştim, kulüpler birliği beni ziyaret ettiği zaman. 4 parti grubu imza altına alacak, bunlardan bir tanesiydi. Şartlarımdan diğeri bu değişikliğin gerekli olduğuna yönelik olarak Spor Toto Süper Lig'de temsil edilen 18 kulübün başkanlarının ortak talebi, ıslak imzayla imza altına alınacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —