Tarih: 27.01.2013 12:15

“Bu çocuklar bizim geleceğimiz”

Facebook Twitter Linked-in

Gebze’de resmi karne dağıtım töreni dün İstasyon Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Gebze Kaymakamı Salih Karabulut’un yanı sıra Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Kırali ve Milli Eğitim Şube Müdürü ile velilerin de katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Hakkı Oral, sene başında hedeflenen başarıları yakaladıklarını ifade ederek, başarıya katkı sunan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.  Öğrencilerin aldığı karnelerin kişiliklerini değil, sadece derslerinin iyi olup olmadığını gösterdiğini söyleyen Oral, “Çocuklarımızın başarısızlığını problem yapmayalım, başarılarını da gereğinden fazla abartmayalım” dedi. 

 

“ŞİDDETİN ÖNÜNE EĞİTİMLE GEÇEBİLİRİZ”

Öğrenciler adına Zehra Duygu Yıldırım’ın okuduğu şiirin ardından konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Kırali de Gebze genelinde 68 bin civarında öğrenci ile 3 binin üzerinde öğretmen olduğunu hatırlattı. Alınan karnenin öğrencilerin sadece ders durumunun göstergesi olduğunu ve bütün hayatını ihtiva etmediğini söyleyen Kırali, “Karneler aynı zamanda velilerin de karnesidir, herkesin çocuğu ile ne kadar ilgilendiğinin bir göstergesidir. Bunun yanı sıra çocuklarınızı başkalarının çocukları ile kıyaslamayın” dedi. Bakanlığın artık her öğrenciyi kendi alanında yönlendirdiğini de ifade eden Kırali, böylece öğrencilerin daha başarılı olma şansı olduğunu vurguladı. Öğrencilerin milli manevi değerlere bağlı yetiştirilmesi gerektiğini de söyleyen Kırali, “Son günlerde yaşanan şiddet olaylarını hepimiz görüyoruz, bu tür şiddet olaylarının önüne de ancak eğitimle geçebiliriz” dedi. 

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut da, okul olmadan eğitimin olamayacağına dikkat çekti. Toplumun eğitiminin aileden sonra okulda başladığına dikkat çeken Karabulut, “Karneler çocuğun değil derslerinin göstergesidir. Aynı zamanda velilerin de çocuğa ne kattığının göstergesidir. Lütfen başarısız karnelerden dolayı çocukları günah keçisi ilan etmeyin. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir, onlara daha fazla moral vererek, daha fazla motive ederek daha başarılı olmaları sağlamalıyız. Elektriği bulan Edison bile başarısızlık yüzünden okuldan uzaklaştırılmıştır ama daha sonra annesinin moral ve motivasyonu ile böyle büyük bir buluşa imza atmıştır. Çocuklarınızın 2 tane veya 5 tane zayıfı olabilir, bu yüzden çocukların moralini bozmak yerine moral ve motivasyonlarını artırmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.  Konuşmaların ardından Kaymakam Karabulut ve beraberindekiler, birinci sınıf öğrencilerine karnelerini verdiler. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —