Tarih: 28.11.2011 11:28

Bu caminin kıblesi ters

Facebook Twitter Linked-in

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde son günlerde ilginç bir iddia gündeme geldi. İlçe merkezinde bulunan ve 1954 yılında yapılan Kubbeli Yeni Cami’nin kıble yönünün yanlış olduğu iddia edildi. İddiayı ortaya koyan ise cami cemaatinden bir vatandaş.

 

 

40 DERECE TERS

 

İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş uydu üzerinden caminin kıblesinin 40 derece ters istikamette olduğunu belirledi. Uydu üzerinden yaptığı ölçümlerle caminin kıble yönünü karşılaştıran vatandaş, ölçüm sonuçlarını Akyazı İlçe Müftülüğe bildirdi. Kıble yönünün yanlış olduğunu iddia eden Akyazılı vatandaş yaptığı açıklamada “Akyazı İlçe Müftülüğüne konuyu ilettim. Fakat bu zamana kadar yetkililerin gelip camide yön tespiti yaptıklarını görmedim. İbadetlerimizi huzur içinde yerine getirmek istiyoruz. Bunun için ilçe müftülüğünün konuyu bir an önce çözüme kavuşturmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

 

Cami cemaati de 57 yıldır ibadete açık olan Kubbeli Yeni Cami’nin kıblesinin yanlış olma ihtimalinin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, ilçe müftülüğünün bir anca önce gerekli ölçümleri yapması gerektiğini kaydetti.Cami cemaati ve kıblenin yanlış olduğunu iddia eden vatandaş dört gözler, ilçe müftülüğünün kıble yönünü tespit etmesini beklerken; Akyazı İlçe Müftülüğü konu ile ilgili halen bir çalışma gerçekleştirmedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —