• BIST 100

    16012,37%2,63
  • DOLAR

    44,05% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7337,74% 0,86
  • Ç. ALTIN

    11826,34% 0,55

BTK Başkanı Karagözoğlu: "BTK Akademi ile ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizin hayallerine kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz"

BTK Başkanı Karagözoğlu: "BTK Akademi ile ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizin hayallerine kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz"

BİLİM-TEKNOLOJİ 3.12.2025 12:35:54 0
BTK Başkanı Karagözoğlu:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Faruk Karagözoğlu, "BTK Akademi, BTK Yaz Kampları ve BTK Güvenli İnternet Tırı ile ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizin hayallerine kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
BTK bünyesinde faaliyet gösteren BTK Akademi, ‘Yapay Zeka Zirvesi’ düzenledi. Sektör temsilcilerinin, akademisyenlerin ve teknoloji geliştiricilerinin bir araya geleceği zirvede, yapay zeka alanındaki son gelişmeler, Türkiye’nin dijital dönüşüm vizyonu ve geleceğe yönelik stratejileri ele alındı. Kamu ve özel sektörden geniş bir katılımla gerçekleştirilen programda büyük dil modelleri, güvenli yapay zeka kullanımı, veri yönetimi, yapay zeka etiği, savunma teknolojilerinde yapay zeka uygulamaları, yapay zekanın gelecekteki rolü ve gençlere yönelik eğitim oturumları gibi başlıklar yer aldı. Zirvede ayrıca Türkiye’de geliştirilen yerli yapay zeka projeleri için özel bir tanıtım alanı oluşturuldu. Katılımcılar, proje sahipleriyle doğrudan iletişim kurarak yenilikçi çözümleri yakından inceleme imkanı buldu. BTK Akademi yetkilileri, düzenlenecek zirvenin Türkiye’nin yapay zeka ekosisteminde önemli bir buluşma noktası olacağını belirterek, etkinliğin sektörel iş birliklerine ve yeni projelere zemin hazırlayacağını ifade etti.

"Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini 15-24 yaş aralığındaki gençlerimiz oluşturuyor"
Türkiye’deki genç nüfusun teknolojiye olan etkisine değinen BTK Başkanı Ömer Faruk Karagözoğlu, gençlerin dijital dönüşüm sürecinde önemli bir faktör olduğunu belirterek, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak düzenlendiğimiz bu tarz etkinliklerle gençlerimizi, kendileri de bir zamanlar bu yollardan geçmiş olan başarılı sektör liderleriyle bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Böylesi etkinlikler, sadece gençlerimiz için değil sektör liderlerimiz için de bir fırsat. Çünkü Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini, 15-24 yaş aralığındaki gençlerimiz oluşturuyor. Dolayısıyla gençliği, gözlemek, anlamak ve iletişim kurmak Türkiye’de iş yapan her sektör için en stratejik önceliklerden biri. Yapay zeka, bulut bilişim, otonom teknolojiler, nesnelerin interneti ve daha birçok teknoloji eşliğinde geri dönüşü mümkün olmayan bir dijital dönüşüm başladı. Dolayısıyla gençler bu dijital dönüşüm sürecinde en az sektör kadar, en az kamu kadar hatta belki de onlardan da önemli bir aktör. Teknoloji, onu kullanan varsa bir anlam ifade ediyor. Bizler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak bu farkındalıkla katma değerli bir dijital dönüşümün tek yolunun eğitim olduğunu çok iyi biliyoruz. Değişen ve gelişen dünyaya gençlerimizi donanımlı bir şekilde hazırlamak için birçok çalışmayı aynı anda sürdürüyoruz. BTK Akademi, BTK Yaz Kampları ve BTK Güvenli İnternet Tırı ile ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizin hayallerine kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. BTK Akademi; kurumumuza ve sektöre fayda sağlamayı temel hedef edinmiş bir yapı olarak 2017 yılından bu yana bilimsel, teknolojik ve kendini sürekli yenileyen bir eğitim anlayışı ile hizmet veriyor. BTK Akademi’nin, bugün itibarıyla çevrim içi olarak yaklaşık 3 milyona yakın kullanıcısı bulunuyor. 325’in üzerinde çevrim içi eğitim ve 166 bin dakikayı aşan içerik, gençlerimizin ve sektör çalışanlarının erişimine açık durumda. Üstelik sadece çevrim içi eğitimlerle de sınırlı kalmıyoruz. 60 ilde düzenlenen yüz yüze eğitimler, atölye çalışmaları, yazılım ve siber güvenlik kampları, yarışmalar ve etkinliklerle on binlerce gence ulaşarak bilgiye erişimi her kesimden birey için daha da erişilebilir hale getiriyoruz" diye konuştu.

"Dünya olağanüstü bir hızla dönüşüyor"
Dünyanın gelecekte teknolojiyi tam anlamıyla bünyesinde barındıracağını ve bu dönüşümün dünyadaki gençler üzerinden olacağını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise, "Dünya olağanüstü bir hızla dönüşüyor. ‘Değişim’ kelimesi yaşadıklarımızı açıklamak için yetersiz kalıyor. Artık değişimin sonuçlarını yaşıyoruz. Uluslararası analizler, iş gücü yapısının oldukça sert bir dönüşüm geçirebileceğini ifade ediyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun araştırmalarına göre önümüzdeki beş yıl içinde yaklaşık 170 milyon yeni iş fırsatının ortaya çıkacağı, buna karşılık 92 milyon mevcut istihdamın yok olacağı, sonuç olarak 2030’a kadar 78 milyon net istihdam fırsatının oluşacağı öngörülüyor. Yani iş dünyası büyürken aynı zamanda biçim değiştiriyor. Yeni beceriler ortaya çıkıyor, bazı becerilerse hızla önemini yitiriyor. Bu dönüşümü tetikleyen ana unsurlar arasında yapay zeka, otomasyon, iklim politikaları ve demografik değişimler var. Diğer yandan veri hacmindeki artış da benzeri görülmemiş boyutlara ulaşıyor. Yapılan araştırmalarda dünya genelinde üretilen toplam veri hacminin hiç olmadığı kadar artacağı öngörüleri paylaşılıyor. 2024-2025 yıllarında üretilen ve 2026 yıllarında üretilecek veri miktarının bugüne kadar üretilen verilerin toplamını geçeceği tahmin ediliyor" şeklinde konuştu.
Zirveye BTK Başkanı Ömer Faruk Karagözoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Turkcell CEO’su Ali Taha Koç, Vodafone CEO’su Engin Aksoy ve protokol üyeleri katıldı.

İKV, Gümrük Birliği’nin 30. yılında Ticaret Bakanı Bolat’ın katılımıyla toplantı düzenledi

KADEM Kocaeli Temsilciliği’nde Bayrak Değişimi

Seka Park’ın estetik görünümü güçlendi

Başkan Yusuf Öztürk: “Şerifalioğlu’nun Yanındayız”

OYAK Çimento’da geleceği CEMENTA’lar inşa edecek

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”

Tataroğlu’ndan Avusturya’da altın zafer

AVCILAR’DA 8 MART RÜZGARI: MOR KALEMLER YAZDI, YÜZLERCE KADIN EŞİTLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Çayırova Devlet Hastanesi’nde deprem izolatörleri monte ediliyor

Beylikbağı’na Değer Katan Sosyal Yaşam Alanı: Güzide Cafe & Restoran

Büyükşehir’den kentsel dönüşümde dev adım;

Kavaklı Mahallesi’nde 1200 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Büyükşehir, savaşın masum çocuklarını unutmadı

Dikiş Malzemelerine İlgi Artıyor: Online ve Toptan Satışlar Güçleniyor

Çayırova Mekke Film Platosu, ziyaretçi akınına uğradı

Kent Konseyi’nden Nöbetteki Polis ve Sağlık Çalışanlarına Ramazan Ziyaretleri

Kartepeli Miniklerden Tarihe Yolculuk

8 Mart, Gebze’de de iz bıraktı

Beylikbağı’nda “2. Haydi Çocuklar Camiye” Programı Gerçekleşti

İSU’DAN ÇAYIROVA, DARICA VE DİLOVASI’NA 400 MİLYON TL’Yİ AŞAN ALTYAPI YATIRIMI

Çayırova’da 8 Mart’a özel program

MHP DİLOVASI'NDAN ÜÇ KÖYE RAMAZAN YARDIMI

Büyükşehir’den şehitliklerde titiz çalışma

“Lösemi ve Kanser Hastaları Birlikte İftar Yaptı, Sağlık Diledi”

Gebze Belediyesi, Türk Tasavvuf Müziği Konseri Düzenledi

Gebze Okur Buluşmaları’nda Özgü Güler Söyleşisi

Körfezray’da 5 TBM hedefe doğru ilerliyor

Sofradaki Görünmez Tehlike: Sebze ve Meyvelerdeki Pestisit Kalıntıları Ne Kadar Güvenli?

Okullarda ve kamu binalarında sessiz ortam arayışı: Akustik paneller neden önem kazandı?

Plastik Kutularda İç Geometri ve Yük Dağılımı

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.