Tarih: 27.09.2012 15:49

Brezilya parası ile dolandırıldılar!

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgilere göre, olay, Muhittin Mahallesi Bağlar İçi 4. Sokak üzerinde yer alan bir apartmanda meydana geldi. Ş.Ç. adlı ev sahibinin satılığa çıkardığı dairesine astığı ilandan telefon numarasını arayan ve ev sahibinden ismini öğrenen dolandırıcılar, ilginç planlarını uygulamaya geçtiler. Ev sahibinden evde olmadığını öğrenen dolandırıcılar bir yandan Ş.Ç'yi telefonda oyalayarak pazarlık ederken diğer yandan evin kapısını çalarak Ş.Ç.'nin eşi F.Ç. ile görüşmeye başladılar. Evin kapısını açan F.Ç.'yi, ‘Dairenizi biz satın aldık, Ş. ağabey ile görüştük anlaştık.

 

 

 

Şimdi biz sana kaparo vereceğiz. Sen bu parayı al, paranın üzerini bize ver. Ş.ağabey evdeki paradan kaparonun üzerini vermeni söyledi’ diyerek dolandırmaya çalıştı. Kendilerini öğretmen ve evin yeni sahibi olarak tanıtan iki kişiyi doğrulatmak adına eşi Ş.Ç.'yi telefonla arayan F.Ç., eşinin telefonunun dolandırıcılar tarafından meşgul tutulması ve sürekli olarak meşgul çalması nedeniyle eşiyle görüşmeden dolandırıcılara inanarak verdikleri paraları alarak elinde bulunan 900 TL'yi dolandırıcılara verdi.

 

 

 

Öğretmen olduklarını ve okula geç kaldıklarını söyleyen dolandırıcılar 900 TL'yi alıp kayıplara karıştı. Eşi Ş.Ç. ile görüşen F.Ç. ise dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu. Olay yerine gelerek bilgiler alan ve dolandırıcıların eşkal bilgileri doğrultusunda çalışma başlatan polis ekipleri dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

 

 

 

Evi satın almak bahanesiyle dolandırıcılık olayı gerçekleştiren iki şüphelinin kaparo olarak bıraktığı üzerinde Banco Central do Brasil ibaresi ile 1 Cruzados ibaresi bulunan 3 adet banknotu da inceleyen polis ekipleri dolandırıcıların yakalanması için araştırmalarını sürdürüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —