Tarih: 22.02.2014 13:27

Böyle vahşet görülmedi!

Facebook Twitter Linked-in

Çayırova’da işlenen bir cinayetin ortaya çıkan ayrıntıları herkesi şoke etti. Edinilen bilgiye göre, olay, Çayırova’da geçen Pazar akşamı TEM bağlantı yolu mevkiinde meydana geldi. Pompalı tüfekli saldırıda Ali Yalınay isimli genç hayatını kaybederken, arkadaşı Ö.Ş. ile o sırada tesadüfen yoldan geçen S.Ş. isimli bir kadın ağır yaralandı. Olay sonrası geniş çaplı bir soruşturma yürüten Çayırova Asayiş Büro ekipleri, cinayeti işledikleri ileri sürülen 4 şahsı gözaltına aldı. Yapılan soruşturma kapsamında ortaya çıkan gerçekler başta polisler olmak üzere herkesi şaşırttı.

 

İddiaya göre, saldırının ardından özel iki otomobille İstanbul Aksaray’a giden zanlılar, buradaki bir eğlence merkezinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi. Sonrasında dönüş yolunda aralarından B.G., “Ben gelmiyorum, siz gidin” diyerek Çayırova’ya dönmedi. Çayırova’ya gelen diğer 4 kişi önce ölen Ali Yalınay’ın cenazesine katıldı, sonra Çayırova Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu.

 

Ölen Ali Yalınay’ın olayla ilgisinin olmadığı ve hedefte saldırıdan yaralı halde kurtulan Ö.Ş.’nin olduğu iddia edildi. Öte yandan zanlıların, cinayeti firar eden B.G.’nin işlediğini öne sürdükleri öğrenildi.

 

Konuyla ilgili Psikolog Ömür Cansu Şahin yaptığı açıklamada, paylaşılan bilgi doğrultusunda bazı öngörüleri yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Yüksek ihtimalle kişi veya kişilerin cinayetten önce uyuşturucu madde kullanmış olabileceğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Emniyetin ve yargının bunu dikkate aldığını veya alacağını düşünüyorum. Ayrıca, artık günümüzde toplumsal olaylar adını verdiğimiz bu tür konular, eskiye nazaran gelişen teknoloji sayesinde herkesçe bilinmektedir. Lakin hem yasal hem de kamu vicdanı adına gerektiği ilgiyi görmemektedir. Yani artık işlenen her cinayet sıradan, normal ve yapılması muhtemel bir işlevmiş gibi empoze edilmekte olup toplum bu konuda duyarsızlaşmaya doğru gitmektedir. Dolayısıyla toplumsal baskının olmadığı yerde yargıdaki cezalarda hafif ölçüde karşılık bulmaktadır. Cezaların ağırlaştırılmasındaki yaklaşımın toplumsal baskının artmasıyla oluşacağı kanısındayım.” 

 

Bu arada zanlılar İ.Ç. (25), H.Ş.(24), U.E. ve O.Y. ile ilgili adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —