Tarih: 03.08.2012 13:46

Bosnalı diplomattan Türkiye'ye övgü!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja’yı misafir etti. Başkan Karaosmanoğlu’na kendisini kabul etmesinden dolayı teşekkür eden Bosnalı diplomat, ‘’Biz tek bir milletiz, kardeşiz. Bizim insanımız kendisini Türk gibi hissediyor. Türkiye’nin bize olan desteğine teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

 

 

BELEDİYENİN GİRİŞİNDE KARŞILADI

 

 

Bosna Hersek’in Ankara Büyükelçisi Ljepoja, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Büyükşehir Hizmet Binası’nın girişinde Başkan Karaosmanoğlu tarafından karşılanan konuk büyükelçi, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Başkan Karaosmanoğlu, ziyaretinin anısına konuğuna işlemeli bir vazo hediye etti.

 

 

 

KOCAELİ’NE İLK ZİYARET

 

 

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın ve Mustafa Çöpoğlu ile Özel Kalem Müdürü Arif Usta’nın da hazır bulunduğu ziyarette Büyükelçi Ljepoja, kendisini kabul etmesinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Üç yıldır Türkiye’de görev yapan ve ilimizi ilk kez ziyaret eden Bosnalı diplomat, Kocaeli’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

 

 

İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ

 

 

Bosna Hersek’in artık Kocaeli’nde bir fahri konsolosu bulunacağını, bunun için görüşmelerin son noktaya geldiğini dile getiren Büyükelçi Ljepoja, ‘’Öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum. Kocaeli’nin Türk ekonomisine olan katkılarını yakından biliyorum. Kocaeli ile olan ticari, kültürel, ekonomik ve turizm ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Kocaeli’nin büyüklüğü ve ekonomisi bizim ülkemize eşdeğerdir. O nedenle burada bulunmaktan çok heyecanlıyım’’ ifadesini kullandı.

 

 

 

KENDİMİZİ TÜRK HİSSEDİYORUZ

 

 

Başkan Karaosmanoğlu’nu Bosna’ya davet eden Büyükelçi Ljepoja, ‘’Biz tek bir milletiz, kardeşiz. Osmanlı bölgede yüzlerce yıl hüküm sürdü. Bizim insanımız kendisini Türk gibi hissediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye’nin bize olan desteğine teşekkür ediyoruz. Bosna Hersek olarak, Türkiye’yi kendimize model alıyoruz, Türkiye’den başka dostumuz olmadığını düşünüyoruz. Türkiye’nin güçlü ekonomisi bize de güç veriyor’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

BOSNA HERSEK KARDEŞİMİZDİR

 

 

Konuk diplomatı Kocaeli’nde misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bosna’yı ziyaretimizde kendimizi evimizde gibi hissetmiştik. Ziyaretinizle bize şeref verdiniz. Bosna Hersek bizim kardeşimizdir. Türk halkı, Boşnak kardeşlerini çok seviyor. Kocaeli bir sanayi kenti, iş adamlarımızın Bosna’ya yatırım yapması için gerekli alt yapının oluşmasına destek vermeye hazırız. İlişkilerimizin gelişmesi bizi de mutlu eder’’ açıklamasını yaptı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —