Tarih: 25.03.2013 09:38

“Böbreğini satan neden çoğaldı”

Facebook Twitter Linked-in

Türkkan, “Böbreğini Satanlarda Patlama” manşeti altında, geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 3 bin 500 böbrek nakli ameliyatı yapıldığı, bunların 700 kadarında, gereken böbreğin kadavradan alındığı, geriye kalan sayının tamamının ise “canlı verici” den alındığı belirtilmektedir.

 

Geçen yıl televizyonlarda, “Beni Bağışlayın” adlı bir kamu spotu yayınlanmasıyla birçok kişinin tek böbrekle de yaşayabileceğini öğrenince, böbrek satışlarının tam beş kat arttığı ifade edilmektedir.

 

Bu nedenle;  Arama motorlarında 23 bin 600 “satılık böbrek” kaydı bulunduğu, paraya sıkışan, yoksulluk çeken, çocuğunu okutmak, borcunu kapatmak, hatta evlenmek isteyen binlerce kişi tıpkı “araba, arsa, ev, tarla” satar gibi böbreğini satıyor, iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise; göz önünde yapılan bu yasa dışı organ ticaretinin engellenmesi hakkında ne gibi önlemleriniz olacaktır? Halkın yaşamak için başka çaresi olmadığının bir göstergesi olduğu konusundaki görüşe katılıyor musunuz? Vatandaşlarımızın yaşamsal uzuvlarını satmaması ve sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalarınız olacak mıdır?” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —