Tarih: 15.08.2015 09:44

Bizim öz evlatlarımızsınız

Facebook Twitter Linked-in

Sekapark 2. Etap içerisinde bulunan Balkan Evi bahçesinde düzenlenen Gala gecesi Bulgaristan’ın 7 ayrı bölgesinden 77 öğrenci, Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, dernek yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

FARKLI DALLARDA EĞİTİM ALDILAR

Bulgaristan’da eğitimlerin devam eden 77 öğrenci, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak düzenlenen kampta; Türkçe, Tarih, Din Bilgisi, şahsiyet eğitimi, Dil Bilgisi, kariyer ve drama konularında eğitim aldılar. Eğitim alan öğrencilerin yarısı Pomak Türk’ü, diğer yarsı ise Osmanlı Devleti zamanında Anadolu’dan göç eden Türklerden oluşuyor.

Balkan Türkleri Derneği Başkanı Dr. Bayram Çolakoğlu, gala gecesindeki konuşmasında, “13 günlük bir eğitim sürecini tamamladık. Düşüncelerimiz ve fikirlerimiz gelişirken aynı zamanda eğlendik. Dernek olarak amacımız sadece Türkiye’deki üyelerimizle birlikteliği güçlendirmek değildir. Balkanlarda ve Bulgaristan’da olan gençlerimize ulaşmak ve onlara destek olmaktır” şeklinde konuştu.

AYNI GÖNÜL DÜNYASININ İNSANIYIZ

Bulgaristan’ın yedi ayrı bölgesinden gelen gençlere dönük konuşan Karaosmanoğlu, "Hepimiz aynı gönül dünyamızın insanıyız ve gençleriyiz. Sizler evlatlarımız kardeşlerimizsiniz. Tarihin acımasızlığı aramıza sınırlar koymuş olabilir ama biz kardeşiz. Türkiye’de sizleri misafir etmek büyük bir onurdur. Burada sizlerin de gördüğünüz gibi Balkan Evimiz var. Kültürümüzü, dinimizi, dilimizi ve bizi biz yapan değerlerimizle, Balkanlarda yaşanan zulümleri unutmama adına çok çalışmalıyız" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE BALKANLARIN GÜVENCESİDİR

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasını, "Allah’ın izniyle biz Türkiye’de her yönüyle güçlü olmamız, Balkanlar’da yaşayan kardeşlerimizin güvencesidir.

Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız hükümetimizle birlikte Balkanlardaki kardeşlerimizle yakından ilgileniyoruz. Tüm kardeşlerimizle ve gençlerimizle bir vücudun organlarıyız. Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Bilinmeli ki siz gülerseniz biz güleriz. Sizağlarsanız inşallah hiç ağlamazsınız biz de ağlarız. Bundan dolayıdır ki Bulgaristan’da ve Balkanlar’da huzur ve güven içerisinde yaşamanız için bize düşen her görevi yapacağız. Yaşamak için çok güçlü olmalıyız. Önümüzü görecek güçlü adımlar atmalıyız" diye sürdürdü.

DEĞERLERİNİZİ KESİNLİKLE UNUTMAYIN

Karaosmanoğlu, “Şahsım Kocaeli Büyükşehir Belediye ve TDBB Başkanı olarak gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizle yakından ilgileniyoruz. Siz gençlerimizi kendi evladımız olarak görüyoruz. Güzel Türkiye’mizi ve Türk dilini unutmayın. Dilini unutan her şeyini unutur. Her fırsatta Türkçeyi iyi konuşun. Birde dininizi unutmayın. Dilimizi ve dinimizi iyi yaşayan, dünyanın her yerinde onurlu yaşayacaktır. Bunun için değerlerinizi kesinlikle unutmayın. Ülkenize geri döndüğünüzde Ailelerinize ve arkadaşlarına gönül dolusu selam ve sevgilerimizi götürün" diye sözlerini tamamladı.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Öğrenciler ülkemizde bulundukları süre zarfında Kocaeli’nin tarihi ve turistik merkezlerinin yanı sıra İstanbul ve Bursa’yı da gezdiler. Veda yemeği ardından Kocaeli Balkan Gençlik Kampı’ndan mezun olduklarına dair Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen sertifikalar, dernek temsilcileri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden öğrencilere verildi. Eğitimleri tamamlanan gençlerin ülkelerine dönmelerinin ardından, 16 Ağustos’ta 80 kişilik yeni bir grup daha gelecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —