Tarih: 08.12.2015 16:10

Bit Pazarı esnafı ayaklandı

Facebook Twitter Linked-in

Tramvay projesi yüzünden yaklaşık 3 aydır tezgah açamayan bir pazarı esnafı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı eylemin ardından bu kez İzmit Belediyesi Önüne geldi. Belediye önüne gelen yaklaşık 40 kişi İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile görüşmek istedi. 

YER SORUNU İÇİN YİNE SOKAĞA ÇIKTILAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin seçim vaadi olarak başlattığı tramvay çalışması nedeniyle İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasında bulunan alandan kaldırılan bitpazarı esnafları kendilerine yeni bir yer gösterilmediği için yine sokağa çıktı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan esnaf bu kez İzmit Belediyesi önüne gelerek başkan Nevzat Doğan ile görüşmek istedi. Polis ekipleri, eylem yapan grubun etrafında yoğun güvenlik önlemleri alırken eylemciler arasından birkaç kişi “Ekmeğimizle oynamayın” diye bağırdı. Polis ekipleri grubu dağıtmak için uzun süre ikna etmeye çabaladı. 

Bit Pazarı esnafı daha sonra İzmit Belediyesi'nin önünden Valilik Binası'na doğru yürümeye başladı. Valilliğe geldiklerinde esnaflardan Savaş İstekli, Durdu Kilitçioğlu ve Yılmaz Çaça Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci'nin sekreteriyle görüşerek randevu aldı. Esnafın 15 Aralık Salı günü Aziz İnci ile görüşeceği belirtildi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —