Tarih: 02.01.2012 15:29

Birleşik Metal'den 2012 hedefleri!

Facebook Twitter Linked-in

 

Birleşik Metal İş  Gebze Şubesi bir basın toplantısı düzenleyerek 18 Aralık’ta yapılan seçim sonucunda belirlenen yeni yönetim kurulunu tanıttı . Ayrıca 2012 çalışma programını, hedef ve çalışmalarına dair açıklama yaptılar.

 

“SUSMADIK ASLA SUSMAYACAĞIZ”

 

Birleşik Metal İş Gebze Şubesi yeni Başkanı Necmettin Aydın,  Metal İş olarak sorumluluklarını bilerek mücadelelerine devam edeceklerini ifade ederek “Son yıllarda artan baskılara karşı suskun kalmadık bu yıl da kalmayacağız, sendikamızın taleplerini karşılamak için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

 

“KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA TAVİZ YOK”

 

Aydın, “Birleşik Metal İş olarak bu ülkede demokrasi için savaşacağız.Bu günlerde çok tartışılan Kıdem Tazminatı konsunda asla taviz vermeyeceğiz. Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi açlığa mahklum edilmiş, açlık sınırının altında yaşamaktadır. Bu vahim durumun artarak devam etmektedir. “ dedi.

 

“MESS İÇİN DAHA FARKLI ÖRGÜTLENECEĞİZ”

 

Yeni Başkan Aydın, “2012-2014 yılları içinde MESS sürecine karşı daha farklı yollarla örgütleneceğiz. Bu sürecin başarılı geçmesi için şimdiden çalışmalar başladık. 214 gündür açlık grevinde olan G.E.A işçilerinin mücadelesi devem edecektir.Fabrikalara örgütlü gücümüzle karşı koyacağız” şeklinde konuştu.

 

“2011 ZOR AMA VERİMLİ BİR YILDI”

 

Aydın son olarak 2011 yılıyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Aydın, “2011’de çok zor koşullar altında direndir. İşçi halları gasp edildi. Kıdem  tazminatı, torba yasa, emekli maaşlarnın yükseltirlmesi karşısındaki tepkilerimizi devlet susturmaya çalıştı. İşçilere karşı saldırılar gerçekleşti. 2011 bizim için zor ama verimli bir yıldı. 2012’de de toplu örgütlenmelerle işçilerin önündeki engelleri kaldırmak için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —