Tarih: 02.10.2021 11:33

Bir tarafta Perinçek diğer tarafta Bahçeli. Ülkeyi tam bir karanlık koalisyon yönetiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Halk TV’de Fatih Ertürk’ün programına konuk oldu. Başkanlık sisteminin daha ilk yılında başarısız olduğunu söyleyen Üstün, Türkiye’nin kabile devleti anlayışıyla yönetildiğini belirtti.

Ayhan Sefer Üstün, “Cumhurbaşkanı yardımcısının atama yoluyla gelmesi ne demokrasi ne de hukuk teorisine uygun. Erdoğan Amerika ve Rusya’ya gitti. Vekaleti kime verdi? Halktan onay almış birine değil bir bürokrata verdi. Bunun hiçbir demokrasi teorisinde yeri yoktur. Yurt dışına çıktığında yetkiyi bir seçilmişe vermeli.” dedi.

“Sistem tıkandı”

Sistemin tıkandığını gördük. Koalisyonları kötülüyor iktidar ama şu an tam bir karanlık koalisyon yönetiyor ülkeyi. Bahçeli ile ne konuşuyor bir tane AK Partili biliyor mu? Türkiye bir karanlık koalisyon tarafından yönetiliyor.

Ayhan Sefer Üstün: Bir tarafta Perinçek diğer tarafta Bahçeli

Bir tarafta Perinçek bir tarafta Bahçeli var. Bir araya gelip koalisyon oluşturmuşlar. Ülkeyi hangi ilkelerle yönettikleri belli değil.

Sayın Erdoğan yanına kimseyi almadan yurt dışına gidiyor. Ne Savunma Bakanı ne de Dışişleri Bakanı kimse yok. Acaba orada tutanak tutuldu mu? Böylesi bir çadır devleti olabilir mi?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —