Tarih: 16.11.2016 09:31

BİR ÇİFT MUTLULUK! ALKIŞLAR BU GÖZLERİ PARLATAN SEVGİ HANIM'A

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da yaşayan Vanlı işkadını Sevgi Başıbüyük, "Sevginin melekleri" adı altında başlattığı kampanya çerçevesinde topladığı giyim ve kırsatiye yardımlarını Van'ın en ücra mahallelerinde bulunan okullardaki öğrencilere ulaştırdı. Kış mevsimi öncesi 500 öğrencinin yüzü sevgini melekleri sayesinde güldü.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KAMPANYA

Yardım kampanyası için kolları sıvayan Sevgi Başıbüyük liderliğindeki Sevginin Melekleri kampanyasının gönüllüleri sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaptı. Kısa sürede çağrılarına yanıt bulan gönüllülere Türkiye'nin birçok yerinden yardım yağdı.

EN ÜCRA OKULLARA YARDIM ULAŞTIRDILAR

Vanlı iş kadını Başıbüyük, beraberindeki gönüllülerle İstanbul'dan Van'a geldi. Burada daha önce tespit ettikleri ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu Gürpınar İlçesi'nin en ücra yerinde bulunan Taşnacak Mahallesi'ndeki konteyner okula giden gönüllüler ayakkabısı ve giyecek montları olmayan öğrencileri baştan aşağı giydirerek yüzlerini güldürdü.

KONTEYNERDE 4 SINIF BİR ARADA

Taşnacak Mahallesi'ndeki tek sınıflı konteyner okula giden Başıbüyük ve beraberindeki gönüllüleri minik öğrenciler ve öğretmenleri karşıladı. Tek sınıfta anaokulu, 1,2 ve 3'ncü sınıfta okuyan 11 öğrencisi bulunan okuldaki öğrencileri gören gönülüler gördükleri manzara karşısında duygulandı.

"OKUL YAPTIRMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ"

Minik öğrencilerin kışın üşümemeleri için böyle bir kampanya başlattıklarını anlatan Sevgi Başıbüyük,"Başlattığımız kampanya büyük ilgi gördü. Hiç giyilmemiş kıyafetler ve kullanılmamış kırtasiye malzemelerini okullara ulaştırıyoruz. İlk etapta 500 öğrenciye yardımlarımızı ulaştırdık. Ancak Taşnacak Mahallesi'nde öğrenciler konteynerde eğitim görüyor. Bu manzara bizi çok üzdü. Biz bu mahalleye en az 2 derslikli bir okul yaptırmak için çalışma başlatacağız" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —