Tarih: 15.02.2012 11:15

Binlerce kişi sahte kart kullanıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), bir süre önce toplu taşıma araçlarında yeni bir uygulama başlatarak, öğrencilere, vatandaşlara, engellilere ve yaşlılara yönelik kent kart uygulamasını hayata geçirdi. Kocaeli genelindeki UKOME’ye bağlı tüm özel halk otobüslerinde geçerli olan kent kartlar sayesinde; vatandaşlar özel halk otobüslerinde 1,5 lira, öğrenciler 1 lira, engelliler ve refakatçileri ile yaşlı vatandaşlar ücretsiz ya da indirimli olarak yolculuk ediyorlar.

 

 

SÜRÜCÜLER FARK ETTİ

 

Kocaeli genelinde her öğrenciye gerekli belgeler karşılığı verilen indirimli kent kartlar, kart sahibi öğrencilere 1,5 lira yerine 1 liraya yolculuk etme imkanı sağlıyor. Öğrenci kent kartlarının 50 kuruş daha avantajlı olmasını kendilerine çıkar aracı olarak gören birçok uyanık, çevrelerinden elde ettikleri öğrenci kartlarının üzerlerine kendi fotoğraflarını yapıştırarak yolculuk etmeye başladı. Hakları olmadıkları halde halk otobüslerinde öğrenci kartı kullanan sözde uyanıkların sahtekarlıkları, otobüs sürücülerinin fark etmesiyle ortaya çıktı.

 

 

BİNLERCE KEZ KULLANILMIŞ

 

Halk otobüslerinde bulunan kent kart cihazları, kartın okutulması sırasında uyarı sesi veriyor. Bu uyarı sesi, kullanılan kartın tam, indirimli ya da ücretsiz oluşuna göre değişiyor. Öğrenci kartı kullanan bazı kişilerin yaşının büyüklüğünden şüphelenen otobüs sürücüleri, bu kişilerin ilköğretim okulu öğrencisi çocukların kartlarını kullandıklarını belirledi. Bunun üzerine yapılan incelemelerde il genelinde binlerce kişinin bu şekilde öğrenci kartlarının üzerlerine kendi fotoğraflarını yapıştırarak otobüslerden indirimli olarak faydalandıkları tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre sahte öğrenci kent kartı kullananlar nedeniyle milyarlarca liralık zararın meydana geldiği kaydedildi. UKOME yetkilileri, sahte olarak kullanılan kent kartların tespiti ve iptali için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —