Tarih: 13.05.2016 16:42

Binlerce İnsan Açlık Sebebiyle Ölümle Yüz Yüze

Facebook Twitter Linked-in

Yanı başımızdaki Suriye savaşının açtığı yaraları yakından görebiliyoruz. Daha uzak bir coğrafyada Yemen'de ise durum hiç de farklı değil, belki de daha kötü. Yemen'de patlak veren savaşın ilk günlerinden bu yana 12 milyon sivil temiz içme suyuna erişmekte güçlük çekiyor. Yetişkinler belki biraz daha dayanıklı olabilir ancak çocuk yaştaki Yemenli masumların durumu içler acısı. UNICEF'in kayıtlarına göre bölgede 320.000'den fazla çocuk yetersiz beslenme sebebiyle ölümle yüz yüze!

SADECE GEÇEN SENE 19 MİLYON İNSAN AÇ KALDI

Dünyada yetersiz beslenme oranının en yüksek olduğu ülke olan Yemen'de sadece geçen sene 19 milyon kişinin aç kaldığı düşünülüyor. Bunlardan kaçının öldüğü ise henüz tespit edilemedi! Sena'daki bir hastanede çekilen bu fotoğraflarda 5 aylık bir bebeğin düştüğü durum gözler önüne seriliyor. Hazyaz adınındaki bir köyde yaşayan ailesi tarafından hastaneye getirilen Uday Faysal adındaki küçük bebeğin yetersiz beslenme yüzünden, bu fotoğrafın ardından 2 gün sonra öldüğü bilgisi hastane tarafından paylaşıldı. Bebeğin annesi İntizar Hezzam; "O kadar güçsüzdü ki ağlayamadı bile. Sadece bir anda nefes almayı kesti ve öldü." diyerek feryat etti.

SADECE 5 AY YAŞADI

Sadece 5 ay yaşayabilen küçük Uday'ın ailesi, yükselen yemek fiyatları yüzünden günde sadece 1 öğün beslenebildiklerini açıklarken hikayeleri yürekleri dağladı. Savaşın ne kadar acımasız olduğunu gösteren bu fotoğraf umarız tüm dünyada kalıcı bir barış için ibret olur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —