Tarih: 26.01.2017 11:43

Binali Yıldırım'dan flaş sözler: En yakınımdaki insanı dinlediler

Facebook Twitter Linked-in

Adli Veri Bankası tanıtım töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, FETÖ'nün dinlemelerini de eleştirerek "En yakınımdaki insan dinleniyor. O dönemde 'böyle bir dinleme var' diyorum. İlgili birim 'böyle bir şey yok' diyor. İki gün sonra dinleme kesiliyor." dedi. Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

''BÜTÜN BUNLARI BİRLİKTE YAŞADIK''

''Hatırlayın Erzincan'da başlayan ve yayılan kamu vicdanını yaralayan bir takım gelişmeler yargı ile ilgili bir takım değişikliği gündeme getirdi. Buradaki "amaç adalet mülkün temelidir" prensibini yerine getirmektir. FETÖ'cüler sinsice yürüttükleri faaliyetleri aleni hale getirmiş ve yargıyı kirli emelleri için kullanma cihetine gitmiştir. 17-25 Aralık süreci bu aymazlığın zirveye ulaştığı alanlar olarak karşımıza çıktı. Bütün bunları birlikte yaşadık.

''BİZ, BUNU 17 ARALIK'TA GÖRDÜK''

Adalet devletin temeli. Adalet olmayınca hiçbir şey olmaz. Ülkemizin en acil konusu adaletletin hak ettiği itibarını kazandırmaktır. Vatandaşın beklentisi, soruşturma ve kovuşturma iki aşama var. Vatandaş, yargı, soruşturmayı polise, kovuşturmayı da bilirkişiye havale etmiş. Bu haksızlık. Soruşturmanın neden polise havale ettiği kanaati var, biz bunu 17 Aralık'ta gördük. Bu yol yol değil.

''15 TEMMUZ BİR MİLATTIR''

Yasa dışı yasal işlem yapmaya çalıştılar. Bu camiaya bu yakışır mı? Allah'a şükür bunlar geride kaldı. 15 Temmuz bir milattır. O gece savcılarımızın elimizdeki vatansever askerlerimizle polisimizle birlikte gözaltı işlemini başlattılar. İşte o alçaklar o zaman gördüler ki, bu millet FETÖ'cülere bu ülkeyi asla teslim etmiyor.

"FETÖ'CÜLER SİZE KAZIK ATTI"

Yargıdaki temizlik tüm hızıyla devam ediyor. Alçak FETÖ örgütü ile ilgili yargıdaki temizlik diğer kurumlarımıza göre daha önde. Bunun için sizi tebrik ediyorum. 2010 referandumundan sonra FETÖ'cüler, size kazık attılar ve kendilerini ifşa ettiler. 3581 hain artık aranızda yok. Ayrıca yardımcı personelden 4235'ini sistemden temizlediniz. Ama hala alt yapıda bu örgüte mensup olan insanlar var.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —