Tarih: 08.06.2016 22:04

Binali Yıldırım: Yaz Tatili Olmayabilir!

Facebook Twitter Linked-in

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Dünya 3 milyon mülteci ile soframızı paylaşmamızı bir türlü anlayamıyor. Bu bir Osmanlı geleneğidir.

Terörler mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. Devleti ve milleti terörle yıldırmayı asla başaramayacaksınız. Terör örgütünün sırtını sıvazlayanlara millet hesabını soracaktır. Terör örgütlerini Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız.
 

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ 30 HAZİRAN'DA AÇILACAK

Bu sorumluluğu taşıyan AK Parti birbirinden güzel eserler yapıyor. Osmangazi Köprüsü dünyanın 3. büyük köprüsü olacak. Köprünün maliyeti 53 ülkenin milli gelirinden fazla. Osmangazi Köprüsü 30 Haziran'da açılacak.

YENİ ANAYASA

Son kez diyoruz ki ey siyasi rakiplerimiz, gelin şu anayasayı yapalım, sistemde yaşanan bu tıkanıklığı da aşalım. Başkanlık sistemiyse başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığıysa partili cumhurbaşkanlığı, Türkiye'yi, istikrarını sürekli hale getirecek, siyaseten zayıflatmayacak, şartlar ne olursa olsun güçlü iradeyi hakim kılacak bir sistemi birlikte kuralım.

Bu onura, bu şerefe gelin siz de ortak olun. Ama biz yokuz diyorsanız, kusura bakmayın, her yorulduğunuz yere bir han kuramayız. Biz bu anayasayı Meclisimize getireceğiz, ondan sonrası Meclisimizin işi. Meclis kararını verir.

Anayasa ile fiili durumu birbirini uyumlu hale getirmek lazım. Hiç kimsenin milli iradeyi kısıtlamaya hakkı yok. Milletin geleceği olan yeni anayasayı birlikte yapalım. Türkiye'yi siyaseten zayıflatmayacak bir sistemi beraber kuralım.

GEVŞEKLİK YAPARSAK, YAZ TATİLİ OL-MA-YA-Bİ-LİR

Çalışmalarda gevşeklik olursa, yaz tatili olmayabilir. Bu size bağlı. Önümüzde çok büyük bir program var. Acil nitelikte kanunlar gündeme gelecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —