Tarih: 20.06.2019 15:43

Bin 456 aileye yardım yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Birlik, beraberlik ve maneviyatın en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayında, Gebze’de örnek bir çalışmaya imza atıldı. İlçede ikamet eden ve muhtaç durumda olan vatandaşlara destek olmak amacı ile Ramazan ayı içerisinde Gebze Kaymakamlığı’nca yapılan yardımlar, herhangi bir aksamaya mahal vermeyecek şekilde hak sahiplerine ulaştırıldı. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en çok arttığı Ramazan ayı içinde, sosyal devlet olmanın gereği olarak, yapılan incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen bin 456 aileye, ailedeki kişi sayısı ve gelir durumu ile orantılı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından eşit ve adil bir şekilde belirlenen miktarlarda toplamda 303 bin 100 TL nakdi yardım dağıtıldı.

SORUNLARI GÖZLEMLENDİ
Yardımlar banka hesap numaraları olan kişilerin direkt olarak hesabına yatırılırken, hesap numarası bulunmayan hak sahiplerinin ise banka kanalı ile yardımlara ulaşması sağlandı. Yardım noktasında her aileye aranarak bilgi verildi ve başka sorunlarının olup olmadığı vakıf görevlilerince gözlemlendi. Ayrıca Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve vakıf yetkilileri her gün düzenli olarak yardım alan ailelerin evlerine ziyaret gerçekleştirdi ve sorunlarının çözümleri noktasında bilgilendirdi.

“MUTLULUK DUYUYORUZ”
Ramazan ayında yapılan bu anlamlı ve örnek çalışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Ramazan ayı yardımlarının gelenek haline gelmiş olmasına rağmen; her seferinde başvuruları tek tek gözden geçirip elimizden geldiğince hakkaniyet ilkesi çerçevesinde ihtiyaç sahibi aileleri tespit etmeye çalışıyoruz. Devletin imkanlarıyla böyle bir hayra vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —