Tarih: 18.12.2015 16:39

Bilişim Vadisi’ne İdare ve Kuluçka binası

Facebook Twitter Linked-in

Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde bugün TÜBİTAK Marmara Teknokent Kuluçka Binası'nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, TÜBİTAK Başkanı Arif Engin, Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, MARKA Genel Sekteri Mustafa Ayhan, Marmara Teknokent Genel Müdürü Orhan Çömlek ve davetliler katıldı. 

250 ARAÇLI OTOPARK
Hali hazırda 40.000 metrekare kapalı alanı ile AR-GE firmalarına hizmet vermekte olan TÜBİTAK Marmara Teknokent bünyesinde 2015 yılı itibariyle yeni kentsel plan çalışmaları tamamlayıp ve bu doğrultusunda girişimcilik AR-GE ekosistemine katacak yeni “İdare ve Kuluçka” bina inşaatına başladı.  Kuluçka binası 28.000 metre kare kapalı alana sahip olacaktır. Binanın içerisinde 550 kişilik konferans salonu 7.000 metre kare gezilebilir açık teras alanı, 500 metre kare ölçülerinde iki adet iç bahçe çok amaçlı salon, kafeterya vb. sosyal alanlar ve 250 araç kapasiteli açık otopark yer almaktadır. 
EN BÜYÜK HALKA
TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, “Teknoparklar bilginin teknolojiye dönüşmesinde en büyük haklardan biri. 10 yıl önce birkaç yüz proje teklifi alırken bugün itibariyle 33 bin teklif alıyoruz. Teknopark daha güncel ve renkli hale geldi. Bu temel atma ile teknolojinin ticari hayatla buluşması daha da güçlü hale gelecek. Bu projeyi onur ve gururla destekliyorum” şeklinde konuştu. 
GÜVEN VERMEKTEDİR
Vali Güzeloğlu ise şöyle konuştu: "Bu açılışlar Türkiye’nin geleceğe emin ve kararlı adımlarla yürüdüğünün resmi oluyor. 10 yıl sonra en gelişmiş ülke ve şehir olma yolunda ilerliyoruz. AR-Ge çalışmalarımız hedefimiz için yeterli değildir. Ama gelecek için güven vermektedir. Kocaeli bilimsel alanda yine öncü bir yol üstlenmiştir. Bu rolü üstlenmekte ev sahibi olan TÜBİTAK’ın çok önemli katkıları var.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —