Tarih: 13.02.2012 12:38

Bilim Yarışması başvuruları başladı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilim Teknoloji Kulübü’nün (BTK) organize ettiği Bilim Festivali çalışmaları sürüyor. Festival kapsamında birbirinden farklı bilim etkinlikleri düzenleniyor. Yarıyıl tatili boyunca gerçekleştirilen Bilim Akademisi’nin ardından sıra Bilim Yarışması’na geldi. Bu kapsamda bilim yarışması başvuruları başladı.

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ 9 MART

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize edilen yarışmaya ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabiliyor. Yarışmaya girmek isteyen okulların en geç 9 Mart Cuma gününe kadar Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü’nün Cumhuriyet Mah. Lale Sok. No: 4 Plajyolu adresine başvuru yapması gerekiyor.

 

 

ÖDÜL ALACAKLAR

 

 

Okullar, başvuru formlarını Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesindeki link üzerinden elde edebilecek. Yarışmada dereceye giren okul, öğrenci ve danışman öğretmenlere Bilim Festivali’nin son günü olan 14 Mart Çarşamba günü düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.

 

 

ÖZGÜN PROJELERİYLE KATILACAKLAR

 

 

Okullar yarışmaya fen ve teknoloji konusunda hazırladıkları özgün projelerle katılacak. Projelerin değerlendirilmesi aşamasında kullanılan bilimsel yöntem, yararlılık ve kullanılırlılık göz önünde bulundurulacak. Projeler, festival çerçevesinde davet edilen bilim adamları ve BTK eğitmenleri tarafından değerlendirilecek.

 

 

GELECEĞİN BİLİM AKADEMİSYENLERİ

 

 

Öte yandan festival kapsamında yarıyıl tatili boyunca gerçekleştirilen Bilim Akademisi başarı ile çalışmalarını tamamladı. Akademiye sınavla girmeye hak kazanan ilköğretim okul öğrencileri BTK’daki atölye ve laboratuarlarda bilimsel çalışmalara katıldı. Eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkaran öğrenciler, geleceğin bilim adamları olduklarını bir kez daha kanıtladı.

 

 

BİLİM ŞOVLARI FESTİVALE RENK KATACAK

 

Geleceğin bilim insanları için düzenlenen festival kapsamında ayrıca Bilim Şovları düzenlenecek. Festivalin son gününde Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü Araştırma Grubu faaliyetlerine katılan öğrenciler dünyadan seçme bilimsel içerikli gösteriler yapacak.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —