Tarih: 07.08.2014 12:41

Bilim Merkezi’ne yakışacak çevre düzenlemesi yapılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, eski SEKA Kağıt Fabrikası’na ait binaların restorasyonu ile ortaya çıkan Bilim Merkezi’nin ve SEKA Kağıt Müzesi’nin çevre düzenlemesi kapsamında peyzaj, elektrik ve su tesisatları yapımı devam ediyor. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlanan çevre düzenlemesi işinin bir ay sonra bitirilmesi planlanıyor.

 

Gençlerin gelişmesine katkı sağlayacak

 

Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden biri olan Sekapark’ta eski SEKA Kağıt Fabrikası binalarının restore edilmesiyle Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi kuruluyor. Bilim Merkezi’nin 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını gözlemleyebilecek. Bilim Merkezi’ne dönüşecek SEKA fabrikaları gençlerin gelişimine katkı sağlayacak.

 

Estetik bir çevre

 

Eski SEKA Kağıt Fabrikası’na ait binaların restorasyonu ile Kocaeli’ne kazandırılan Bilim Merkezi ve SEKA Kağıt Müzesi çevre düzenlemesi ile de kente katkı sunmaya hazırlanıyor. Çevre düzenlemeleri kapsamında sert zemin ve otopark, ahşap saksı, havuz, bitkisel peyzaj, elektrik tesisatı ve sulama tesisatı çalışmaları yapılıyor. Çalışmaların bu ay sonunda tamamlanması planlanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —