Tarih: 02.10.2012 13:38

Bilgi Evleri yeni döneme merhaba dedi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 11 noktada hayata geçirdiği bilgi evlerinden biri olan Maria Anne Bilgi Evi’nin 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılışı yapıldı. 3 katlı yeni yerine taşınan Bilgi Evi’nin ilk dersi olan “Değerler Eğitimi” dersinde Başkan Karaosmanoğlu öğrencilere öğütler verdi.   

 

 

 

EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI

 

 

Büyükşehir Belediyesi ilimizdeki ilkokul, ortaokul çağındaki öğrenciler ve velilerine yönelik hayata geçirdiği Bilgi Evlerinden Maria Anne Bilgi Evinin yeni eğitim-öğretim yılı açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, il protokolü, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

 

 

 

GELECEĞİN BAŞBAKANLARI

 

 

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çocukların önemine değinerek” Topluma en büyük vereceğimiz değer, hediye çocuklarımızı iyi yetiştirmektir. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak kentin 11 bölgesine, çocukların boş zamanlarını eğitimle değerlendirmesi için Bilgi Evleri açtık. Çocuklar Bilgi Evleri’nde eğitmenler aracılığıyla geleceğe daha iyi hazırlamayı hedefliyoruz. Çocuklarımız geleceğin öğretmenleri, belediye başkanı, valisi, başbakanı olacak. Geleceğimiz çocuklarımızla şekilleşecek” dedi.

 

 

 

BAŞKAN İLK DERSE KATILDI

 

 

Ardından protokol ile birlikte 3 katli Bilgi Evi Hizmet Binası’nı gezen Başkan Karaosmanoğlu ve protokol çocuklarla yakından ilgilendi. Maria Anne Bilgi Evi’nin ilk dersi olan Değerler Eğitimi ne katılan Başkan Karaosmanoğlu ardından çocuklara öğütler verdi. Başkan Karaosmanoğlu dürüst olmak, çalışmak, temiz olmak, büyüklere saygı gibi konulara değinerek bu gibi değerleri iyi öğrenmenin yanında bu öğrenilenlerin hayata uygulamanın öneminden bahsetti. Başkan Karaosmanoğlu ve protokol Bilgi Evi öğrencileriyle yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

 

 

 

YENİ BİNASINA TAŞINDI

 

 

 

3 katlı Maria Anne hizmet binasının 1. katında danışma, 4 adet derslik, 1 adet ödev sınıfı bulunuyor 2. Katta ise kütüphane, internet ve bilişim sınıfı ve satranç sınıfı, 3. katta idareci odası ve kulüp sınıfları yer almaktadı. Kütüphanede 3 bin 400 kitap, internet ve bilişim sınıfında 15 adet bilgisayar bulunuyor. Maria Anne Bilgievi, 9 personeli ile 450’si Roman, 850 üyeye hizmet veriyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —