Tarih: 19.03.2012 09:47

Bilgi Evi ‘Çocuk Gelin’i vermedi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na bağlı Bilgi Evleri Türkiye’nin kanayan sosyal yaralarından ‘küçük yaşta evlendirilme’ ve ‘okutulmayan kız çocukları’ acısına merhem oldu. Okuldan alınan ve adeta kaderine mahkûm edilen Cansu, Bilgi Evi sayesinde yeniden hayat buldu. Cansu kaderine inat, Bilgi Evi’nde eğitimli bir insan olarak yetişmenin fırsatını yakalayarak geleceğe güvenle bakmaya başladı.

 

 

"CANSU’NUN BELİRLENMİŞ KADERİ"

 

 

Kireçocakları’nda ikamet eden Cansu Tanaç henüz 15 yaşında. Ekonomik zorluklar nedeniyle okuldan alınan ve evde kardeşine bakan genç kızın babası işsiz. Cansu’ya bu şartlar altında sunulan ise eğitiminin sona ermesi ve küçük yaşta evlilik.

 

 

MARİA ANNE BİLGİ EVİ UMUT OLDU

 

 

İmkânsızlardan dolayı okulu bırakan Cansu için Maria Anne Bilgi Evi umut oldu. Okulu bırakmasına karşın Bilgi Evi’nin en iyi öğrencileri arasında yer alan Cansu aynı zamanda kitap kurdu olarak tanınmaya başlandı. Eğitmenleri ise Cansu’ya ayrı önem vererek yeniden okula dönmesi konusunda teşvik etti.

 

 

GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR

 

 

Cansu ailesini de ikna ederek yeniden okula döndü. İkinci dönem itibariyle Tavşantepe İlköğretimim Okulu’nun 6.sınıfına başlayan genç kız geleceğe artık güvenle bakıyor. Mutluluğu gözlerinden okunan Cansu’nun geleceğe yönelik en büyük hayali ise öğretmen olmak. Bilgi Evi öğretmenleri sayesinde okula geri döndüğünü anlatan Cansu, “Çok mutluyum. Yeniden kitaplarıma, okuluma kavuştum. Buradaki öğretmenlerim benimle çok ilgilendi ve okula dönmem için yardım etti. Ben bu yaşta evlenmek istemiyorum. Okuyup, Türkçe öğretmeni olmak istiyorum” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —