Tarih: 05.01.2012 14:20

Bilecik'te öğretmenler tabuta girdi!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tabutlu protesto, imam kılığına giren Adem Avcu'nun duasıyla başladı. Avcu, "Ömründe yalnızca 24 Kasım'larda bir gün hatırlanan, o gün vaatlerle uyutulan, ömrü hayatında güzel bir gün görmeden giden bu öğretmen kardeşinizi nasıl bilirdiniz? Haklarınızı helal eder misiniz?" diye sordu. Avcu, "İmkanımız olsaydı da şu kardeşimize bir sorsaydık, acaba kendisine bunları yaşatanlara birkaç sözü var mıydı, bize bir şeyler söyler miydi?" dedi.

Bunun üzerine dirilip tabuttan kalkan Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi Başkanı Ömer Yel, öğretmenlerin kamu çalışanları arasında en az maaş alan görevliler durumuna geldiğini iddia etti. Yel, adalet istediklerini belirterek, "Öğretmen ve öğretim görevlilerinin, eşit işe eşit ücret gerekçesiyle çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de adı geçmiyor. Eğitim çalışanları, öğretmen, öğretim görevlileri yok sayılmıştır. Hizmetli ve memurlar kandırılmıştır. Bu düzenleme eşitliği değil eşitsizliği, adaletideğil adaletsizliği getirmektedir. Öte yandan, hükümet, öğretmene sıfır zam yaparken, her ne kadar veto edilse de kendi emekli maaşlarına yüzde 100, vekil danışmanı maaşına da yüzde 170 zam yapmıştır. Öğretmeni kamuda en az maaş alan kamu görevlisi durumuna düşürenlerden merhamet dilenmiyoruz, adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

PROTESTO GENİŞ YANKI BULDU

 

 

"Artık fani dünyadan ayrılma zamanı geldi. Sonunda memuru tabuta koydular" diyen Yel, "Ey fani dünyanın fani evlatları. Son kez sevgili eşime seslenmek istiyorum. Sana dünyada rahat yüzü göstermediğim için senden özür diliyorum. 22 sene sonra kredi çekerek aldığımız evin borçlarını sana bıraktığım için, üniversitede okuyan iki çocuğumuzun masraflarını sana bıraktığım için, Başbakanımızın nasihatine uyarak yapmış olduğumuz 3. çocuğumuzun da eğitim giderlerini sana bıraktığım için ve yine tüm kredi kartıborçlarımı sana bıraktığım için üzgünüm. Bizi bu duruma sokanlara hakkımı helal etmiyorum. Allah yar ve yardımcın olsun" diye konuştu. Protestoda geniş güvenlik tedbiri alınırken, vatandaşlar ve öğrenciler ise meydanda tabutu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Eylemin ardından, temsili olarak cenazesi kaldırılan şube başkanının ruhu için pide ve ayran ikram edildi. Pide ve ayran dağıtımı sırasında ise izdiham yaşandı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —