Tarih: 27.08.2012 14:29

Bilecikli öğrencinin büyük başarısı!

Facebook Twitter Linked-in

 

İtalya’da eğitim gören Bilecikli Burcu Sağıroğlu, hazırladığı sosyal yardım projesini UWC’nin değişik ülkelerdeki okullarında okuyan Brezilyalı, Çinli, İtalyalı, Avustralyalı, Hintli ve Pakistanlı 11 öğrenciyi Van’da bir araya getirerek gerçekleştirdi. Sağıroğlu projeye destek veren ve uygulanmasında yoğun bir gayret sarf eden Bozüyük Kızılay Derneği Başkanı Zekeriya Yavaş’a yardımları ve yönlendirmeleri için teşekkür etti. Dernek Başkanı Yavaş’da projeyi ilk duyduğu andan itibaren desteklediğini, gerçekleşmesi için elinden geleni yaptığını ve böyle başarılı gençlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

Projeyi hazırlamaktaki amacının Van’da yaşanan yıkıcı depremin ardından eğitimin geçici süreliğine sekteye uğramış olması, öğrencilerin ders motivasyonlarının düşmüş olması ve depremin genel psikoloji üzerindeki olumsuz etkisini göz önüne alarak yaşıtlarına ve kendilerinden küçük yaş gruplarına psikolojik destek ve eğitim konularında katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Burcu Sağıroğlu projesi hakkında bilgi verdi. Sağıroğlu “Bu sene UWC-Adriatic (Birleşik Dünya Kolejleri-Adriyatik-İtalya)'da ikinci yılımı okuyacağım.Türkiye'deki eğitim sistemine göre 12. sınıfa geçtim. UWC, uluslararası, IB(International Baccalaurate) eğitimi veren, dünyanın 180 farklı ülkesinden her sene yaptığı sınavlarla öğrenci alan bir okul. 1962'de eğitimin tarafsız olması ve tüm dünya gençlerini barış içinde toplamak adına kuruldu. Okulda her yıl,dünyanın farklı yerlerinde eğitimi iyileştirmek ya da mevcut duruma katkı sağlamak adına öğrenciler tarafından, SEED (Student Engagement in Education for Development- Eğitimde İlerleme için Öğrenci Girişimi) adında organizasyonlar düzenleniyor” dedi.

 

 

Dünyanın her yerinden insanlarla birlikte okuduklarını ve her ülkeden bir iki öğrencinin bu gruplara seçildiğini söyleyen Burcu Sağıroğlu, “Haftada 1 saat toplumsal yardım yapmamız gerekiyor. Ben bütün yıl boyunca haftada 1 saat bir huzur evini ziyaret ettim. Kimi cankurtaran oluyor, kimi ağaç dikiyor, bahçeyle ilgileniyor, kimisi bir şeyler satıyor. Yani bir sürü şeylerle uğraşıyoruz. Van’da şöyle bir şey oldu. Biz sadece okul içi sosyal etkinlikler yapmıyoruz. Aynı zamanda çok farklı ülkelerden geldiğimiz için herkes kendi ülkelerinin sorunlarına bakıp onları değiştirecek yardım için projeler hazırlıyor. Bu sene de Van depreminden sonra bir çok arkadaşımız benim gibi Türk öğrencilere gelip durumun nasıl olduğunu sordu. Bunun üzerine Van’la ilgili bir proje yapmaya karar verdim.

 

 

Okulumuzda Van’la ilgili ne gibi yardım yapabiliriz diye araştırmalar yaptık. Bizim gibi bir çok ülkede öğrenciler yaz aylarında proje düzenliyor. Çin, Malezya, Kamboçya projeleri var bu yıl. Öğrenciler oraya gidip her türlü yardımda bulunuyorlar. Okulun amacı da zaten dünyayı birleştirmek. Ben de Van için hazırladığım sosyal yardım projesinde 10 arkadaşımla birlikte Van’a geldim. Orada hep birlikte Van Gölü sahilini temizledik, okulları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldik, konteyner kentlerdeki çocukları ziyaret ettik ve 1 köy okuluna kitap bağışlayıp kütüphanelerini düzenledik” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —