Tarih: 05.07.2015 12:37

Beyaz Kalpler’in servis elemanları ve aşçıları hünerlerini sergiledi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçılık ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler yemek yarışmasında ter döktü. Beyaz Kalpler’de aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler bir hafta boyunca hünerlerini sergiledi.

YEMEKLERİNE SEVGİLERİNİ KATTILAR

Her grubun aldıkları eğitime kendilerinden bir şeyler katarak çorba, yemek, salatadan oluşan menü hazırladığı ve sunum sergilediği yarışma boyunca birbirinden farklı ve lezzetli sofralar kuruldu, özel sunum teknikleri ile hazırlanan tatlar jüriye sunuldu. Beyaz Kalpler öğrencilerinin hazırladıkları,  önceden belirlenen hijyen, hazırlık, görsel ve tat kriterlerine göre değerlendirmeye tabi tutulan yemek yarışması sonucunda aşçı yardımcılığında “Aslı ile Önder”, servis elemanlığında “Batuhan ve Onurcan” yarışmanın galibi oldu. Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi aşçı yardımcılığı eğitimleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı Restaurant’ın usta eğitmenleri tarafından veriliyor.

BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —