Tarih: 18.05.2017 12:36

Berberler tepkili!

Facebook Twitter Linked-in

Haksız rekabet ortamı oluşturulduğunu belirten bazı berber esnafı, 'ucuz berber'lere tepki gösterdi. 

Marmara Gazetesi (www.marmaragazetesi.com) Haber Merkezi'ne ulaşan bir berber esnafı, duruma tepki gösterdi. Gelinen noktanın 'kepenk kapatma'ya kadar vardığını dile getiren berber esnafı (ismini vermek istemiyor), "Ben Gebze'de 16 yıldır berberlik yapıyorum. Meslek son yıllarda büyük zarar görüyor. İşini hakkıyla yapan esnaf arkadaşlarımız haksız rekabete karşı ayakta durmakta zorlanıyor. Son yıllarda '5-6 TL'ye varan fiyatlara saç kesimi yapılıyor" dedi.

Gebze Berberler ve Kuaförler Odası'nın bu duruma göz yumduğunu iddia eden berber esnafı, "Belirlenen fiyatlar bellidir. Ama gelin görünkü bir çok esnaf arkadaşımız uygulamıyor. Kimisi de türlü bahanelerle uygulamak istemiyor. Gebze Berberler ve Kuaförler Odası da bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu konuya bir çare bulunmalı. Dükkan kirası, personel giderleri, faturalar derken sonumuz 'kepenk kapatmaya' kadar gidecek" ifadelerini kullandı. 

Son yıllarda 'ucuz berber'lere bir de Suriyeli berberlerinde eklendiğini dile getiren berber esnafı, "Suriyeli berber sorunu da ayrı bir konu. Bu adamların berber olup olmadıkları bile belli değil. Bunları denetimini kim yapıyor" diyerek yaşadıklarını sorunları dile getirdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —