Tarih: 09.10.2018 14:37

Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı Açıklıyor

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak canlı yayınla "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programını" açıklıyor. Dolar ve piyasalar bu açıklamaya kilitlendi.

Albayrak'ın konuşmalarından satır başları:

Türkiye ağustos ayıyla birlikte spekülatif ataklarla karşı karşıya kaldı. Yatırımcı güvenini ileriye taşıyacağız. Önümüzdeki sürecin ilk fazı olan dengelenme süreci başladı.

Tüm firmalarımızdan asgari en az 10 indirim yapmalarını istedik. Yıl sonuna kadar tüm firmalar asgari 10 kampanyasını uygulayacaklarını belirtti.

BANKALAR YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAK

Bankacılık sektörüde enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladı. Bankalar, 1 Ağustos'tan itibaren kullanan kredilerde geçerli olmak üzere faizlerde yüzde 10 indirim yapacak.

Komisyonculuk kaldırılacak. Yeni haller kurularak, satıcı ve alıcı korunacak. Fırsatçılık ve spotculukla doğrudan mücadele edilecek. Vatandaşlarımızın bu konu hakkındaki şikayetleri daha yakından takip edilecek.

"VATANDAŞLAR MÜCADELEYE DESTEK VEREN FİRMALARI TAKİP EDECEK"

Sene sonu yapılan indirimlere ek olarak yapılacak bir indirim olacak. Bu mücadeleye omuz verin, sahip çıkın. Bu logo ile dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz.Enflasyonlamucadele.org.tr internet sitesini kurduk. Bu süreçte BDDK, Merkez Bankası, Bankalar Birliği ile güçlü bir koordinasyon kurduk. Vatandaşlar sitemizden mücadeleye destek veren firmaları takip edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —