Tarih: 15.12.2017 09:59

Belediyelerin bütçeleri arttı!

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi yılın son meclis toplantısını Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Karaosmanoğlu’nun başkalığında gerçekleşen toplantıda 137 gündem maddesi görüşüldü. Çoğunluğunu imar konularının oluşturduğu mecliste 2018 yılının bütçesi de görüşüldü. Bütçe geçen yıla oranla 689 milyon TL artarak 2 milyar 789 milyon TL’ye çıktı. 12 ilçe belediyesinin toplam bütçesi ise 4 milyar 752 milyon 35 bin lira oldu. Meclisin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram gerçekleştirdi.

BÜTÇE METRODAN DOLAYI ARTTI

Geçtiğimiz yıl bütçe artırımı ile 2 milyar 100 milyon liradan 2 milyar 419 milyona çıkartılan bütçede bu yıl yüzde 15 oranında artış göstererek 2 milyar 789 milyona çıktı. Gelir bütçesi 2 milyar 539 milyon lira olan Büyükşehir’in bütçesi Gebze-Darıca Metrosuna yapılacak olan yatırım nedeniyle mevcut nakit stokundan kaynak artırımına gidildi. Nakit stokundan 250 milyon lira bütçeye kaynak aktarılarak gider bütçesi 2 milyar 789 milyona çıkartıldı. 

ÇAYIROVA’NIN BÜTÇESİ REKOR KIRDI

Çayırova Belediyesi’nin 2018 bütçesi, 2 katına çıkarak adeta bir rekora imza atacak. Gölcük ve Dilovası belediyelerinin bütçeleri ise, önümüzdeki yıl bu yıla göre daha düşük olacak. İlçe belediyelerinde Başiskele, Derince ve Kartepe Belediyesi bütçe artırımı yaptı. Başiskele 10 milyon, Derince ise 30 milyon lira stok parasından bütçeye kaynak aktardı. 12 belediye arasında sadece Kartepe Belediyesi 5 milyonluk bir borçlanmaya giderek bütçeye kaynak aktaracak. Geçtiğimiz yıl toplam 3 milyar 785 milyon 35 bin lira olan 12 ilçe ve Büyükşehir’in toplam bütçesi bu yıl 4 milyar 457 milyon 38 bin 500 liraya yükseldi.

EN BÜYÜK PAY ULAŞIMA AYRILDI

Bütçede bu yıl toplam 1 milyar 469 milyon 947 bin 412 lirası yatırıma ayrıldı. Bütçenin yüzde 52,7’sinin yatırım bütçesi olan Büyükşehir’de önümüzdeki yıl önemli hizmetlerin adımını atacak. Bütçede en büyük pay ulaşım yatırımlarına ayrıldı. Ulaşım Dairesine 749 milyon 996 bin 146 lira ayrılırken, 344 milyon lira da Fen İşleri Daire Başkanlığına ayrıldı. Mannesman Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Bayram, “3 bloktan oluşan bir projedir. Sunum ya da konferans vereceğimiz büyük salonlarımız yok. Bu proje sayesinde bu sorun çözülmüş olacak. Demiryolu ile denizin arasında yer alıyor. Ulaşım olarak da güzel bir yerde yer alıyor. Otoparklar ağaçlandırılacak ve yeşil alanlar olacak" dedi.

DİLOVASI’NA OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Dilovası Mimar Sinan (Çerkeşli) mahallesi dahilinde kalan Mülkiyeti Orman Bakanlığı’na ait Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisli taşınmazın bir kısmı üzerinde, ilçe sakinlerinin kullanacağı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı havuz bedel almaksızın Spor İl Müdürlüğü’ne devredilecek.

adsiz33.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —