Tarih: 01.10.2012 12:57

Belediye'den otopark harcı açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi’nden otopark harcıyla ilgili açıklama yapıldı.  Belediye Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk tarafından yapılan açıklamada otopark harcı konusunda yönetmeliklere göre hareket edildiği kaydedilerek,

 

 

 

”Belediyemiz sınırları içerisinde ruhsat verilen tüm binalarda, buna belediyemizin yapmış olduğu kamu binaları da dahil edilmek üzere, ruhsat aşamasında otopark yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre otopark yeri tahsis ettirilerek ruhsat verilmektedir. Parselde otopark yeri gösteremeyen yapılarda ise yine otopark yönetmeliği kapsamında değerlendirmek koşuluyla harç alınarak ruhsat düzenlenmektedir. Otopark yönetmeliği yeterli incelenmeden ve yasal dayanaktan yoksun bilgi ve belgeler olmadan konu ile ilgili suçlamanın yapılmasının yersiz olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

 

 

 

Ertürk, ruhsatla ilgili dosyaların müfettişler tarafından düzenli şekilde incelendiğini de ifade ederek, ”Belediyemize düzenli olarak gelen müfettişler tarafından da ruhsat dosyalarımız incelenmiş ve konu ile ilgili hiçbir eksik bulunmamıştır. Belediyemizin yapmış olduğu tüm çalışmalar ve imar uygulamalarımız örnek teşkil edecek çalışmalardır. Hakkımızda yapılan bu tür suçlamaların tamamen yersiz olduğunu düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —