Tarih: 20.03.2013 16:04

“Belediyede iş yaptıramıyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Toplantıda konuşan eski başkan Ziya Topal, “Adamı olan işini yürütüyor, bizim işlerimiz yok yere 6 ay bekletiliyor” dedi. 

 

Gebze İnşaat Mühendisleri dün Darıca’da kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ziya Özhan,  TMMMB yasası ile ilgili bilgiler verdi ve üyelere proje tescillerini odadan almaları çağrısında bulundu. İsteyen herkesin istediği denetimciye denetim yaptırabileceğini de söyleyen Özhan, herkesin projesini mutlaka denetletmesini istedi. Yapı denetim kanununun 7. Maddesinde yapılan değişikliğe de değinen Özhan, projenin sorumluluğunun 15 yıl inşaat mühendislerinde olacağını vurguladı. 

“OSB’ler 15 Günde, Gebze belediyesi 6 ayda ruhsat veriyor”

 

Toplantıda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası eski başkanı Ziya Topal ise Gebze Belediyesinden yakındı. Bütün üyelerin odaya sahip çıkması gerektiğini söyleyen Topal, “250-300 üyesi bulunan bir odanın bu bölgede yaptıramayacağı hiçbir şey yoktur” dedi. Darıca, Dilovası, Çayırova ve Kocaeli’deki diğer belediyelerde sorun olmamasına rağmen Gebze Belediyesinin kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini belirtti. İmar müdürlüğünde çalışan Cabir isimli bir kişinin 10 gün önce imar müdürünün söylediği harç bedelini yazmadığı için görevden alındığını söyleyen Topal, özelilkle imar ve ruhsat alanında bölge halkının ciddi mağduriyet yaşadığına dikkat çekti. 

 

OSB’lerin 15 günde ruhsat verdiğini söyleyen Ziya Topal, “İmardan sorumlu başkan yardımcısı bu bölgeyi tanımıyor, göreve ilk geldiğinde 15 gün içinde ruhsatları vereceğini söylemişti, benim ruhsatlarım 6 aydan önce çıkmıyor. Ayrıca iş iskan almaya gelince her taraftan zorluklar çıkartılıyor. İşi ne kadar zora sokarsan o kadar arpa götürürsün. İşi zora sokarak kim ne kadar rant elde etmeye çalışıyor. Burada siyaset ayrımı yapmıyoruz biz ekmeğimizin peşindeyiz. Gebze arpa götürülecek yer değil bunu herkesin bilmesi gerekir. Birilerinin işi 15-20 günde bitiyor benim ruhsatım da 6 ayda çıkıyorsa burada bir sorun var demektir ve bu sorunun da acilen çözülmesi gerekir” dedi. 

 

Başkan Ziya Özhan ise; konuyu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da anlattıklarını, Başkan Karaosmanoğlu’nun da kısa süre sonra belediye başkanları ve teknik başkan yardımcıları ile toplanarak çözüme kavuşturulmasını istediğini ifade etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —