Tarih: 02.06.2012 09:56

Belediye personeline kamu etiği semineri!

Facebook Twitter Linked-in

25-30 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası nedeniyle “Yerel Yönetimlerde Etik Davranış İlkeleri ve Uygulaması” konulu eğitim programı düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen etiğin toplumsal ve ahlaki yönlerini ele aldı.

 

 

 

TOPLUMUN HER ALANINDA ETİK SORUNU VAR

 

 

Stratejik Yönetim Şube Müdürlüğü görevinden Eğitim Şube Müdürlüğüne getirilen Dr. Osman Gür, hizmet içi eğitim programlarının önemli olduğunu belirtti. Gür’ün konuşmasının ardından Doç. Dr. Lütfi Şen “Farkındalık Oluşturmak” konulu seminerde günümüzde, yalnız kamu yönetiminde değil, toplumun her alanında genel anlamda etik problemlerle karşı karşıya bulunulduğunu söyledi. Şen, siyasal ve yönetsel alanda ortaya çıkan yozlaşmanın temelinde, toplumsal etiğin erozyona uğramasının yattığını vurguladı.

 

 

HALK KAMU ETİĞİNİ BİLMİYOR

 

 

Etik sorununun sadece kamu görevlilerinde olmadığını anlatan Şen, “Hizmetten yararlananlar da kamu yönetimi etiği konusunda bilgi sahibi değil, kamu görevlilerini etik dışı davranışlara teşvik edebiliyorlar. Hizmetten yararlananların çoğu, mevzuata ve etiğe uygun olmayan konularda, bilerek veya bilmeyerek kendi çıkarlarına olan kararların alınmasını ve uygulamaların yapılmasını kamu görevlilerinden talep edebiliyorlar” dedi.

 

 

 

ETİK AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR

 

 

Ahlak ve etik kavramlarını açıklayan Doç. Dr. Lütfü Şen şunları kaydetti: “Ahlak, insanların gerek birbirlerine, gerekse topluma karşı ödevlerini belirleyen insan davranışları ile bir arada yaşama kurallarının, standartlarının bir bütünüdür. Etik ise, insanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan araştıran bir felsefe disiplinidir. Günlük anlamda kullanılan anlamıyla etik, kişinin davranışlarına temel olan ahlak ilkelerinin tümüdür.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —