Tarih: 22.02.2012 15:39

Belediye personeline deprem eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka’da faaliyete geçirdiği Sismoloji ve Deprem Eğitim Merkezi’nde eğitim programları devam ediyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik verilen eğitimler devam ederken Büyükşehir kendi personelini de burada eğitiyor. Türkiye’de yaşanan büyük depremleri birebir yansıtan deprem evinde, depremi 3 boyutlu yaşatan simülasyon platformu yer alıyor.

 

 

 

BELEDİYE PERSONELİ EĞİTİMDE

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü’nün 7 Ocak 2012 tarihinde Sekapark Kültür alanında açılışını gerçekleştirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde deprem eğitimlerine sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan tüm daire başkanlıklarının personelleri hazırlanan program çerçevesinde eğitim almaya başladı.

 

 

DEPREME HAZIRLIK EĞİTİMİ

 

 

Her hafta Salı ve Perşembe günleri yapılan eğitimlere bu hafta İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Osman Ayvazoğlu ile personeli katıldı. Deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği aile, iş yeri, okul, kurum afet planlarının nasıl hazırlanması gerektiği konuları anlatılarak simülasyon odasında da depremi canlı olarak yaşamaları sağlandı. Bundan önceki haftalarda da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Yazı İşleri ve Kararlar, İmar ve Şehircilik, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıklarının personelleri merkezde eğitim aldı. Öte yandan merkezde Çarşamba ve Cuma günleri öğrencilere veriliyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —