Tarih: 04.01.2012 17:15

Belediye Meclisi'inde büyük gerginlik

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Belediye Meclisinin yılın ilk  oturumu sert tartışmalara sahne oldu. Toplantı sonunda gündem dışı söz alan CHP’li Gebze Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Köşker’e ağır ithamlarda bulunurken, Köşker ise, Karaman hakkında dava açacağını söyledi. 

 

Belediye Meclisinin dünkü oturumu sert tartışmalara sahne oldu. Gündem dışı söz alan Gebze Belediyesi’nin CHNP’li Meclis Üyesi Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Adnan Köşker hakkında ağır eleştirilerde bulundu. Gebze’nin gelişmediğini ancak, belediye Başkanı Köşker’in şirketlerinin hızla geliştiğini ifade ederek, şirketlerinin de bir yılda 10 bin kat büyüdüğünü ifade etti. 

 

 

ÜTOPYA MİMARLIK KİM? 

 

Gebze Belediyesi’nin ÜTOPYA mimarlık tarafından ele geçirilmeye çalışıldığnı da ifade eden Meclis Üyesi Süleyman Karaman, bu kurumun belediye ile olan ilişkilerini açıklanması gerektiğine dikkat çekti. Karaman, “Yaklaşan yerel seçimlerde bir daha aday olamayacağınız söyleniyor ve bu nedenden dolayı Belediye başkanlık makamınızı ranta çevirmek için kumpasın içinde olduğunuz söyleniyor. Ayrıca Gebze’ye bağlı köylerdeki planlamanın bilinçli olarak bitirilmediği, planların geciktirildiği ve bu gecikme sayesinde köylünün yerlerini ucuza kapatarak çevrenizdeki fırsatçılara rant sağladığınız söyleniyor. Gebze’yi böyle mi büyüteceksiniz?” dedi. Karaman,  Köşker’in şirketleri ve mal varlığı ile ilgili ağır suçlamalarda bulundu. 

 

 

"SUÇMALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

 

Belediye Başkanı Adnan Köşker ise; Karaman’ın suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. 30 yıllık sanayici olduğunu ve bugüne kadar vergi ve SSK borcu olmadığını ifade eden Adnan Köşker, “Meclis üyesi veya belediye başkanı olduk diye kimse işinden vazgeçmez. Bugüne kadar ne çekim ne de senedim döndü, kimseye de tek kuruş borcum yok. Belediyede göreve gelince de en çok bu konulara dikkat ettik. Siyasete atılmadan önce üç fabrikam vardı ve burası da dördüncü fabrikam, öyle anlatıldığı gibi 30-40 trilyon değil. 15 bin Tl veren varsa veririm.  Bu fabrikayı alırken de il ve ilçe başkanına söyledim ve mal beyanımda da var bunlar” dedi. AK Parti döneminde kayıt dışının bittiğine de dikkat çeken Köşker, “Belediyeye geçinmeye gelmedik ve 51 yaşına kadar şerefimizle yaşadık, kimse benden tek kuruş aldı diyemez” dedi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —