Tarih: 28.02.2012 10:07

Belediye en büyük otoparkı satıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Sefa Sirmen'in, İzmit Belediye Başkanlığı döneminde Ömerağa Mahallesi'nde yaptırılan 6 katlı otopark Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılıyor. 500 araç kapasiteli otopark, Bingöllü iş adamı merhum Abdürrezzak Koçakelçi'ye yap-işlet-devret yöntemiyle verilmişti. Otoparkın işletmesini 13 yıl 9 aylığına alan Koçakelçi ailesi için süre 7 ay sonra doluyor.

 

 

İHALEYE ÇIKACAK

 

 

Koçakelçi ailesi 30 Eylül 2012'de otoparkın işletmeciliğini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredecek. Büyükşehir, kentin en merkezi yerinde bulunan ilimizin en büyük kapalı otoparkını yeniden kiraya vermeyi düşünmüyor. Satış için hazırlıklara başlayan Büyükşehir, yakında ihaleye çıkacak. İhalenin büyük ilgi görmesi ve kıran kırana geçmesi bekleniyor.

 

 

BEDEL BELİRLENİYOR

 

Büyükşehir bir yandan da katlı otoparkın satış bedelini belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bilindiği gibi Belsa'nın altındaki 600 araçlık otopark 3 yıllığına 2 milyon TL'ye kiralanmıştı. Altında Migros ve dükkanların da bulunduğu bu otoparkın kaça satılacağı ise merak ediliyor. Şehir merkezindeki park yasağından sonra otoparklara talebin arttığı düşünüldüğünde bedelin milyon dolarları bulması bekleniyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —