Tarih: 31.01.2014 16:01

Belediye değil vatandaş kazanacak

Facebook Twitter Linked-in

Ev ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Cumhuriyet Halk Partisi İzmit Belediye Başkan Adayı  Sefa Sirmen, önceki akşam Kozluk Mahallesi İsmail Kolaylı Caddesi üzerinde yaşayan Özlem-Ziya Borucu çiftinin evine konuk oldu. Çevrede yaşayanların da oldukça yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Sirmen’in gördüğü ilgiden son derece  mutlu olduğu gözlenen Sirmen kendisine ikram edile hamur işlerinin tadına bakmayı da ihmal etmedi.

 

Düzenleme yapacağız

 

Sirmen her mahalle ziyaretinde olduğu gibi sorulan sorulara da yanıt verdi. Bir mahalle sakininin sorması üzerine İzmit’in imar durumlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Sirmen; İzmit’te ne yazık ki adaletsiz bir durum mevcut. Kent Konut ve Toki 18 katlı bina yapabiliyor. Vatandaşa ise 3.5 kattan fazlasına izin verilmiyor. Herkes eşit muamele görmeli, artık biraz da vatandaş kazanmalı. Vatandaşın arsasına değer kazandıracak düzenlemeleri yapacağız” dedi.

 

Vatandaş kazanacak

 

Sözlerine detaylarla devam eden Sirmen; Kentsel Dönüşüm adı altında vatandaşın arsası çok ucuza alınıyor ve bu arsalar üzerinden yüksek kat izinleriyle büyük bir rant yaratılıyor.

 

Ancak bu durumdan vatandaş faydalanamıyor. Çünkü vatandaş aynı haklara sahip değil. Biz geldiğimiz zaman kimse bu zamana kadar olduğu gibi arsasını zorla vermek zorunda kalmayacak. Herkes arsasını rızasıyla vermek isteyecek, çünkü bizim sistemimizde kazancı vatandaş sağlayacak, belediye değil” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —