Tarih: 07.03.2012 09:42

Belediye 35 arsayı satıyor!

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısı gerçekleştirildi. Nevzat Doğan başkanlığındaki toplantıda, 19 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddesi öncesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP'li üye Gülümser Ayhan, günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı. Ayhan, “Neden kadın sığınma evleri kuruluyor da, erkek ıslah evleri kurulmuyor. Kadına şiddet konusunda değişmesi gereken tek şey bakışın açısıdır” dedi.

 

 

TARTIŞMA ÇIKTI

 

 

Meclis toplantısında tartışma yaratan tek madde, mülkiyeti İzmit Belediyesi'ne ait olan 35 taşınmaz için başkan ve encümene yetki verilmesi oldu. CHP, komisyonda satış yetkisi için oy birliğiyle karar verirken, meclis toplantısında buna karşı çıktı. CHP'lilerin bu tavrına Doğan sert çıktı. “Siz komisyonda kabul ediyorsunuz ama mecliste buna karşı çıkıyorsunuz. Bu nasıl oluyor anmış değilim” dedi.

 

 

AKP GRUBU KAZANDI

 

 

Doğan, tartışmanın ardından gündem maddesini oylamaya sundu. 37 meclis üyesinin eksiksiz katıldığı meclis toplantısında, daha önce CHP'de istifa eden ve bağımsız üye olarak meclise katılan üyeler AKP'den yana oy kullanınca, 35 taşınmaz için satış yetkisi 20'ye 17 oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —