Tarih: 24.10.2017 10:19

Bel Fıtığı Hastalarında Bacak Uyuşması

Facebook Twitter Linked-in

Gerek ayaktayken, gerek yürür vaziyette dik durmamıza yardımcı olan omurgamız aynı zamanda esnememizi yerine getirmesini sağlayan kemik yapımızdır. Özel yapısı ve diskler sayesinde omurgamızda esneklik görevini yerine getirmesine yardımcı olur.

Günlük yaşantımız içinde omurgamızda bulunan diskler birbirlerine adeta gel git yaparak farklı yönlerde hareketiyle sinirlerin de işlevsel yapısı itibari ile harika bir vazife görürler. İnsanda bel ve bacak uyuşması ağrılarının baş göstermesi, zamanla işlevlerini yerine getiren bu yapısal dokularımızın zarar görmesinden kaynaklanmaktadır. Genelde ilerleyen yaşlarda karşımıza çıkan bel ağrısı ya da bacak uyuşması disklerin dış yüzeyinde bulunan yumuşak yapı zamanla baskı ve yırtılmaların baş göstermesiyle ağrılar baş göstermeye başlar. İlerleyen zaman dilimlerinde bel fıtığına kadar gidebilen bu ağrıların farkına varıldığında vakit kaybetmeden uzmanlardan yardım alınması ve tedavi sürecine başlanması gerekir. Bel ağrısı ve bacak uyuşması meydana gelmeden önce günlük yaşamımızda karşılaştığımız ama önemsemediğimiz etkenler vardır. Bunlar hafif yürüyüşlerden sonra ayak parmaklarımızda uyuşukluk, oturduğumuzda karıncalanmalar, bacaklarda uyuşma, zaman zaman idrarını tutamama, ayak ve bacak bölgemizde halsizlik gibi durumlar bel ağrısı ve bacak uyuşmalarının ön görme aşamasında fikir vermesi adına dikkatle üzerinde durmamız gereken bir durumdur. Zaman kaybetmeden tedavi sürecini başlatmamız gerekmektedir.

Tedavi sürecini cerrahi operasyonlar ile ya da fıtri tedavi yöntemlerini uygulayarak başlanılabilir. Cerrahi operasyonlarda hastanın işinin ehli uzmanlarca fizik tedavi uygulamaları ve ameliyat işlemlerini başlatması ile hastanın ağrı olan bölgesinde tedavi işlemlerine başlanır. Bir de genelde doktorlarımız tarafından önerilen günlük fiziksel aktiviteler ve uzman kişilerin öneri ve tavsiyelerle toplumumuzda yer etmiş, herkes tarafından bilinen şifalı su, kaplıca, gibi yöntemlerin uygulanması hastanın tedavi yöntemini hızlandırır. Boyun fıtığında olduğu gibi bel fıtığında da bu yöntemlerin son derece etkili olduğunu söyleyebiliriz. Tedavi ve bilgiler için Romatem sitesini zizyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —