Tarih: 23.07.2019 16:15

Bekçilik Başvurusu Nereye – Nasıl Yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Bekçilik başvurusu nereye – nasıl yapılır? sorusu son dönemde sıkça sorulan sorular arasına girmiş bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere ülkemize mültecilerin de alınmasından sonra sokaklarda güvenlik ihtiyacı artmış durumdadır. Mevcut görev yapan polislerimizin sokaklardaki düzeni sağlamak için yeterli sayıda olmadığına İçişleri Bakanlığı tarafından kanaat getirilmiştir. Bunun sonucunda polis alımı yapmak yerine bekçi alımı yaparak mahalle ve çarşılardaki güvenlik sağlanması konusunda karar verilmiştir. Bekçilik uygulaması Yeşilçam filmlerine baktığımızda da göreceğimiz bir uygulamadır. Yani eski Türkiye’de bekçilik ile mahalledeki güvenlik ve huzur sağlanmaktaydı.

Bekçiler Ne Görev Yapar?

İlk paragrafta belirttiğimiz üzere bekçiler bulunduğu bölgeyi korumak ile yükümlüdür. Mahalle veya çarşıda çıkabilecek olaylara anında müdahale edebilme şansı vardır. Bekçilerin şubesi veya bağlı kaldığı bir mekan yoktur. Onları polislerden farklı kılan olay da budur. Sürekli devriye halinde gezerler ve mahallelerde yaşanabilecek kötü olayların önüne geçerler. Bekçilerin görev süreleri ise sabah 9 akşam 5 veya sabah 10 akşam 6 saatleri arasında olmaktadır. Bu saatler bölgeden bölgeye değişebilir. Bir diğer bekçi çalışma saati ise gececiler içindir. Akşam görevi bırakan bekçilerden görevi devralarak sabaha kadar görevini yerine getirmeye çalışır.

Bekçi Başvuru Şartları Nelerdir?

Bekçi başvuru şartları kapsamlı olarak kılavuzlarda yayınlanmaktadır. Fakat adaylar yaş, boy ve eğitim durumu gibi şartları hızlı bir şekilde öğrenmek istiyorlar. Bu tür şartların bir kısmını aşağıdaki maddelerde bulabileceksiniz.

Bekçilik Başvurusu Nereye Yapılır?

Bekçilik başvurusu nereye – nasıl yapılır? sorusuna nereden başvuru yapacağınız ile başlayalım. Öncelikle Polis Akademisi resmî internet sitesi üzerinden bekçilik başvuruları takip edilmelidir. Aynı zamanda polisnoktasi.com site adresimiz üzerinde de başvuruları takip edebilirsiniz. Öncelikle ön başvuru seçeneği açılır ve bu başvuru e-devlet yardımı ile internet üzerinden yapılır. Adaylar ön başvuruda gerekli koşulları sağladığı takdirde şahsen başvuru ve sınav aşamalarına tabii tutulurlar. Şahsen başvurular için her ilde veya ilçede başvuru merkezleri belirlenir. Tüm bunların detaylarına başvuruları takip ederek ulaşabilirsiniz. Sınav aşaması ise yazılı sınav, sözlü sınav ve fiziki yeterlilik testi aşamalarından oluşur.

Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçilik başvurusu nereye – nasıl yapılır sorusunun son yanıtı ise nasıl yapılırdır. Bekçilik başvurusu yapacak kişilerin öncelikle internet bağlantısına sahip olması gerekir. Yukarıda belirttiğimiz ön başvuru aşamasında e-devlet kullanacağınız için mobil, masaüstü bilgisayarlar tercih edebilirsiniz. Sitemizi takip ettiğimizde sizlere başvuru yapabileceğiniz adresi kolay bir şekilde belirtiyoruz. Burada karşınıza çıkacak alanları dolduracaksınız ve başvurunuzu onaylayacaksınız.

Bekçilik Başvuru Sınav Ücreti

Bekçilik başvurularının en çok atlanan kısmı ise ücret yatırma bölümüdür. Girecek olduğunuz sınavlar ve sınav aşamasındaki emekler için bir miktar ücret yatırmanız gerekecek. Ön başvurusu onaylananlar ve sınava girecek adaylar için bu ücret zorunludur. Aksi takdirde sınava giriş yapamaz, bekçi adayı olamazlar. Ücretler basit bir şekilde ATM veya banka içerisindeki veznelerden ödenebilmektedir. Bekçilik başvuru sınav ücreti ise her başvuru için farklı olacak şekilde belirlenir.

Kaynak : Bekçilik




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —