Tarih: 22.10.2019 09:21

Bebek Yatağı Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

Facebook Twitter Linked-in

 

Bebeklerin sağlıkları ve fiziksel gelişimleri için yatak seçimi oldukça önemlidir. Doğru yatak seçimi bebeğin gece boyunca sakin ve sağlıklı bir uyku uyumasını sağlar. Peki, bebeğin sağlıklı bir uyku süreci geçirebilmesi için doğru yatak seçimi nasıl yapılmalıdır? Doğru bebek yatağı seçimi için dikkat edilmesi gereken hususları birlikte inceleyelim.

 

Yenidoğan Bebeklerin Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Yenidoğan bebekler, yatakta en sık vakit geçiren kişilerdir. Bebeklerde ilk 6 aya kadar sıklıkla ani ölümler görülebildiğinden uyku anında nefes alıp vermesini zorlamayacak bir yatak seçimi atılması gereken ilk adımdır. Bunun için yatak ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalıdır. Yatağın içine eklenecek herhangi bir mekanizmanın çıkıntı yapması durumunda bebek zarar görebileceği için yatağın iç kısmı da kontrol edilmelidir. Yatağın üretildiği malzemeler kanserojen maddeler içermemelidir. Sünger veya pamuk yenidoğan bebeklerin yatakları için en ideal malzemelerdir. Dikkat edilmesi gereken son madde ise yatakların boyutudur. Yenidoğan bebekler için 60x120 boyutundaki yataklar uyku esnasında hareket kabiliyetleri açısından mantıklı olacaktır.

 

6+ Aylık Bebeklerin Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Bebekler 6 ayı doldurdukları andan itibaren farklı bir yatağa geçiş yapabilirler. Özellikle bu dönemlerde bebeklerde alerjik reaksiyonlar sıklıkla görüldüğünden en önem verilmesi gereken adım yatağın malzemesidir. Yatak ve yatakla birlikte kullanılan çeşitli unsurların antibakteriyel özelliklere sahip olması en idealidir. 6 aydan sonra bebekler daha da hareketlendikleri için yatak en az 8 cm kadar içe çökmelidir ve aynı zamanda yatağa ek korumalık bulundurulmalıdır. Yoksa bebek ekstra hareketli bir anında yataktan düşerek kendini yaralayabilir. 6 ay itibariyle bebek yataklarının boyutu da 80x130 şeklinde yenilenmelidir.

 

1 Yaş ve Sonrasında Bebeklerin Yatağı Nasıl Olmalıdır?

1 yaş ve sonrası hızlı bir büyümenin görüldüğü yaşlardır. Bu nedenle omurganın sağlıklı bir şekilde oturması adına yatak seçimi çok önemlidir. Omurganın “S” şeklini koruyabilmesi için yatak çok yumuşak olmamalı ve bebek, yatağın içine gömülmemelidir. Aynı zamanda sert yataklarda omurga gelişimini desteklemediğinden orta sertlikte bir yatak en idealidir. 1 yaş ve sonrası bebek yürüme gibi eylemleri öğrendiğinden hareket kabiliyeti daha artacaktır. Bu nedenle yatak seçiminde korkuluk önemli bir faktördür. Bebek yatakları seçilirken bebeğinizin yaşına ve fiziksel özelliklerine uygun olanı tercih etmelisiniz.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —