Tarih: 13.07.2018 12:42

'Bebek Trump' Londra semalarında

Facebook Twitter Linked-in

ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere ziyaret öncesi protestolar devam ediyor. İngiltere'deki savaş karşıtı grup "Savaşı Durdurun Koalisyonu (Stop the War Coalition)" tarafından organize edilen gösteri kapsamında Londra'daki katılımcılar iş çıkışında Trump'ın bu geceyi geçireceği ABD'nin Londra Büyükelçiliği rezidansı önünde toplanarak eylem yaptı.

Ayrıca Trump'ın ziyareti sırasında Londra semalarında kocaman 'Bebek Trump' balonunun uçurulmasına da belediye tarafından izin çıktı.

Altı bezli, elinde cep telefonunu tutan ve mızmız bir bebek şeklinde tasvir edilen 6 metrelik devasa 'Bebek Trump' balonuna 'barışçı protesto hakkı'na atıfla izin verildi.

Balonun Londra semalarında uçmasına izin veren ise Londra'nın ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han. Han'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, "Belediye Başkanı barışçı protesto hakkını destekliyor ve bunun birçok şekilde yapılabileceğini anlıyor" ifadelerini kullandı.

Alınan karara göre 'Bebek Trump' balonu yerel saatle sabah 09.30'dan 11.30'a kadar İngiltere Parlamentosu yakınlarında havada süzülecek.

44-010.jpg

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —