Tarih: 18.05.2012 16:20

"Bebek Kaçırıldı" haberi ortalığı karıştırdı!

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım servisinde yatan bir bebeğin kaçırıldığı iddiası paniğe yol açtı. Bir anda hareketliliğin yaşandığı hastanede hasta yakınları ve hastane personeli bebek kaçırıldığı ihbarı üzerine panik ve heyecana kapıldı. Özel güvenlik güçlerinin alarma geçirildiği olayda hastanenin tüm giriş çıkışları tutuldu, çıkış yapan vatandaşlar takibe alındı.

 

 

 

Olayın kısa sürede duyulması üzerine Başhekimlik, endişe edilecek bir durumun olmadığını, yapılan işin planlı bir tatbikat çalışması olduğunu duyurdu. Bebek kaçırma olayının gerçek olmadığını öğrenen personel ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Olayı bir programa katılmak üzere gittiği Çanakkale'deyken İHA muhabirinin araması ile öğrenen Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklama yaparak, söz konusu olayın İl Sağlık Müdürlüğü olarak özellikle hastanelerdeki güvenlik ve denetimlerin sıkı takip altında tutulması için uygulamaya koydukları planlı çalışma olduğunu, yenidoğan yoğun bakımdaki bebekler ile anneleri ve diğer hastaların rahat ve huzuru için bu tür çalışmaların sık sık tekrarlanacağını bildirdi. 

 

 

 

Öte yandan, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Servet Kocaaöz, hastanede görevli özel güvenlik görevlilerine yönelik yapılan bebek kaçırma tatbikatında yapılan çalışmaların titizlikle değerlendireceklerini, olması gereken standart süre içerisinde olaya müdahale edilip olayla ilgili şüpheli veya şüphelilerin yakalanıp yakalanamadığını tespit edip, buna göre çalışma notu vereceklerini, sonuca göre bazı yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —